Home » Во фокусот » Битолска млекарница наградена за најдобра општествено одговорна практика

Битолска млекарница наградена за најдобра општествено одговорна практика

Иницијативата „Европски систем за наградување на општествената одговорност на претпријатијата“ и’ додели на Битолската млекарница награда за најдобра општествена практика во категоријата големи компании.

Оваа година прв пат македонски компании добија можност да ги претстават своите проекти во Брисел пред иницијативата поддржана од Европската комисија, откако Министерството за економија заедно со националното координативно тело за општествена одговорност ги избраа за најдобри општествени практики во Македонија.

Прегратка на дар

„Битолската млекарница“ ја доби наградата за реализираната акција „Прегратка на дар“ во чии рамки беа организирани едукативни активности за поттикнување на хуманоста и помагањето во заедницата во 150 градинки низ Македонија. Во акцијата беа вклучени повеќе од 10.000 деца кои изработија повеќе од 7.000 уникатни подароци играчки за своите врсници – децата кои новогодишните празници ги поминуваа во собите на детските одделенија во сите болниците низ
земјата. „Горди сме на добиената награда, таа за нас претставува уште една потврда дека сме на вистинскиот пат и мотив повеќе за да продолжиме да даваме свој придонес за доброто на заедницата. Битолска млекарница е компанија која се грижи за здравиот развој на децата и нашите напори секогаш ќе бидат насочени кон помагање и поддршка на иницијативи каде што во преден план се децата“, вели Полексена Ристеска, маркетинг-менаџер во Битолска млекарница.

nagrada za bitolska mlekara - marketing365

извор : Утрински Весник

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365