Home » Маркетинг & Адвертајзинг » Гугл подготвува анимирани AdSense реклами

Гугл подготвува анимирани AdSense реклами

Според информациите кои кружат изминативе неколку дена Google наводно тестира нов вид на AdSense реклами, каде што рекламите се анимирани.

Идејата е да секогаш кога со стрелката на маусот ќе поминете врз рекламата да излегува опис за истата реклама. Тие треба да изгледаат слично како што и изгледаат класичните AdSense сега, во спротивно ако не се поминат со маусот ќе стои само наслов од рекламата.

Еве погледнете како тоа би изгледало:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SUibBv-4t8Y

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JodsuMFjY1w

 

Што мислите за овој вид на AdSense реклами? Ќе ја зголемат ли CTR стапката?

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Marketing365 Marketing365 Marketing365