Home » Интернет маркетинг речник – J

Интернет маркетинг речник – J

A /B /C /D /E /F /G /H /I /J /K /L /M /N /O /P /Q /R /S /T /U /V /W /X /Y /Z

_________________________________________________________

Java

Java е програмски јазик, креиран од Sun, кој им овозможува на програмерите да направат софтвер на една платформа, а да го користат на друга.

JPEG

Joint Photographic Experts Group, познат како “jaypeg”, е графички формат што прикажува фотографии и графички слики со милиони бои. Одличен е за слики, но графиката во GIF формат е сеуште најпрефериран стандард за Веб страни

Java script

Скриптиран јазик развиен од Netscape, кој се користи за интерактивни Веб страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365