Home » Интернет маркетинг речник – Q

Интернет маркетинг речник – Q

A /B /C /D /E /F /G /H /I /J /K /L /M /N /O /P /Q /R /S /T /U /V /W /X /Y /Z

_________________________________________________________

Query

Барање за информација, вообичаено барање преку пребарувач (search engine) или база на податоци. Корисникот ги впишува зборовите или темите и пребарувачот ги дава резултатите од барањето од неговата база на податоци. Барањето е во центар на секоја интеракција со пребарувачот

Quote(s)

Кога се користи во барање интерпукциските знаци ‘ ” ‘ им кажуваат на повеќето системи дека вие сакате да ги видите резултатите кои се исти како оние што ги барате. На пример , барате ‘сијалица’ без да додадете наводници и ќе добиете многу поразлични резултати за разлика ако го ставите во наводници бараниот збор или фраза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365