Home » Маркетинг & Адвертајзинг » Рекламите од Супер Бол 2013

Рекламите од Супер Бол 2013

Нити некогаш посериозно сум гледал, а да бидам искрен нити многу го разбирам Американскиот фудбал (рагбито де) и пасијата на америте за овие финалиња, али дефинитивно од професионален аспект долги години наназад го следам buzz-от околу Супер Бол и посебно делот што се однесува на огласувачните активности на најголемите компании врзани со овој настан.

super bowl logo marketing365

Можeби знаете но еве ако случајно не сте сретнале некаде досега, ќе Ви пренесам дека  30-секунди долг спот за време на финалето во Супер Бол просечно чини околу 3,7-3,8 милиони американски долари што само го потврдува трендот од изминатите години дека огласувањето за време на овој настан е најскапо платена еднократно емитувана реклама ever.

Ги прибрав од YouTube повеќето реклами (и тоа дел се целосните верзии не само 30 сек. :) ) што ќе се пуштаат на Супер Бол 2013 за да немора да го гледаме цел натпревар  :) Интересно е да се види кои се компани и со какви се реклами ќе ја отворат 2013 година ! Па уживајте :)

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

 

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

 

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

ако не се изморивте видете ги и овие :)

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

кликнете тука за да го видите видеото

Ако налетате уште на некоја плус, споделете во коментар да ја додадеме на листава :)

Marketing365 Marketing365 Marketing365