Home » Маркетинг & Адвертајзинг » Среќен Ден на Татковците ! (ретро принт)

Среќен Ден на Татковците ! (ретро принт)

За 3 дена е 16-ти Јуни, кој во многу земји низ светот се празнува како “денот на татковците“.

По тој повод, го споделуваме овој креативен ретро принт адвертајзинг на Дурекс…..со кој го честитаат “денот на татковците“ на сите корисници на производите од нивните конкуренти :)

Оваа реклама оригинално е направена во 2001 година од маркетинг агенцијата Lowe Bull од Јужна Африка. Креативниот директор се вика Roger Paulse а копирајтерот Jason Kempen.

Браво за нив !

Автор Борис Ефтимовски

Борис е маркетинг и ПР професионалец, основач на Маркетинг365. Во своето работно портфолио, вклучува работни ангажмани за повеќе домашни и интернационални мали, средни и големи компании каде бил вклучен како маркетинг/ПР менаџер или консултант. Доколку Ви е потребна асистенција или консултација за Вашите маркетинг, ПР или продажни активности пишете му на: boris@marketing365.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Marketing365 Marketing365 Marketing365