Home » Extra 5 » Ова ќе бидат 10 најбарани работни вештини во 2019 година според LinkedIn

Ова ќе бидат 10 најбарани работни вештини во 2019 година според LinkedIn

Според предвидувањата на експертите за глобалниот пазар на трудот во 2019 години, компаниите повеќе ќе ги вреднуваат вештините отколку искуството или работните титули.

Во недоамнешна изјава за CNBC, потпретседетелот на Фејсбук за човечки ресурси, Жанел Гејл, истакна дека „вештините се најважни и имаа предност пред искуството во поголемата слика на нештата.“

Со цел да понуди подобра идеја за пазарот на трудот и кариерните можности во 2019 години, професионалната социјална мрежа LinkedIn состави листа на вештини кои, според нив, ќе бидат најбарани од страна на компаниите.

Најбараните пет „лесни“ вештини за 2019 ќе бидат:

1. Креативност
2. Моќ на убедување
3. Соработка
4. Адаптабилност
5. Менаџирање со време

Најбараните пет „тешки“ вештини за 2019 ќе бидат:

1. Компјутерско работење во cloud
2. Вештачка интелигенција
3. Аналитичко размислување
4. Менаџирање со луѓе
5. Дизајн на корисничко искуство

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365