Home » Во фокусот » Адриа Медиа Груп започна со процесот на стекнување 100% сопственост во Адриа Медиа Загреб

Адриа Медиа Груп започна со процесот на стекнување 100% сопственост во Адриа Медиа Загреб

Adria Media Group и Styria Media International го започнаа процесот на купопродажба на 25% уделот на Styria Media International во Adria Media Загреб, водечка медиска куќа на магазини во Хрватска.

По завршувањето на овој процес, Адриа Медиа Груп од 1 септември ќе преземе 100% сопственост на Адриа Медиа Загреб.

Одлуката за целосно преземање на сопственоста на Адриа Медиа Загреб за Адриа Медиа Груп претставува продолжување со инвестициите со посебен фокус на медиумската дигитализација и зацврстување на регионално доминантната позиција на AMG во сегментот на животниот стил. Од друга страна, за Styria Group, водечки издавач на сегментот на вести во печатени и дигитални изданија, оваа одлука за излегување од магазинот се должи на јасниот стратешки фокус на основниот бизнис на вести.

Adria Media Group и Styria Media International ја продолжуваат својата деловна соработка со споделување на визијата за потребата од дигитална трансформација со цел понатамошен развој на пазарот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365