Home » Extra 5 » Ангажирајте го патувачкиот копирајтер. Цена: 10 литри / 1 час

Ангажирајте го патувачкиот копирајтер. Цена: 10 литри / 1 час

Ако ја обожавате вашата работа, но Ви здосадило Скопје, можете да се огледате на Jonay Sosa и да станете патувачки копирајтер.

Шпанскиот копирајтер Jonay Sosa шета низ Европа и работи хонорарно за различни агенции, истовремено запознавајќи ги континентите и плаќајќи си го патувањето преку бизнис-замислен проект именуван како “Идеи за гориво

Sosa - ideas for fuel

Ветеранот Sosa, кој седум години работел за Saatchi & Saatchi, наплаќа сатница од 10 литри дизел за неговото комби (што би дошло некои 10-20$ на час, зависно од земјата).

Откако тој започна со својот пат во јуни минатата година, вели дека досега работел за 19 различни агенции, вклучувајќи ги и La Chose во Париз, Jung von Matt во Стокхлом и McCann во Букурешт. Во моментов е во Лондон каде работи за KK Outlet.

Според веб сајтот на самиот проект, досега тој поминал 14,538 километри и попил 813 пива :) Активно пишува блог постови за патувањата и споделува фотки на Инстаграм каде покрај дневните доживувања и предизвици редовно споделува и повици да му се “позајми“ туширање и машина за перење на алишта :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365