battlestar-galactica-mk-630x90
Home » Author Archives: Boris

Author Archives: Boris

Сакате да имате посреќни и попродуктивни вработени? Инвестирајте во креативност и дизајн!

creative

Новото истражување на Adobe може да послужи како повик за будење на многу бизниси. Глобалното истражување на Adobe во однос на креативноста укажува дека инвестирањето во креативноста е доста важно. Бројните бенефити од истото се однесуваат на: зголемени приходи, продуктивност, компетитивност итн. Во студијата на Adobe направена врз примерок од ... Read More »

5 примери како брендовите користат видео во живо во склоп на својот маркетинг план

live-videos-still-popular-for-businesses

Емитувањето видеа во живо стана сензационален тренд во online маркетинг заедницата. Благодарение на Facebook Live и на конкурентните социјални платформи, брендовите сега работат понапорно од кога и да е со цел да пренесат интересни и вредни видео содржини до своите потрошувачи. Што е тоа што едно видео во живо го ... Read More »

Откријте ја тајната на UM Романија/ IPG Mediabrands, една од најнаградуваните медиски агенции

victor-croitoru_um-romania

На најголемата регионална конференција на медиски трендови, SEMPL, Viktor Kroitoru, CEE Regional New Business and Strategy Director на агенцијата UM Романија/ IPG Mediabrands, ни откри како се менувала улогата на медиската агенција во склад со  промените во индустријата на комуникациите, следејќи го развојот на технологијата и трендовите во огласувањето. UM ... Read More »

Дела од целиот свет добија награди на 9-тиот Скопје Постер Фестивал

????????????????????????????????????

Скопје Постер Фестивал пред многу бројната публика во Музеј на Град Скопје ги претстави победниците на овогодинешното девето издание. ““Криза на идентитет“ беше темата на овогодинешниот конкурс, која сметавме дека е актуелна во целиот свет, тоа го покажа и бројката од 33 % зголемување на пристигнати дела во однос на минатите ... Read More »

Да ти купам мал велосипед

infografika-1

Што е потребно за автоматизирано купување/планирање и кој се` учествува во тој процес? Најпрво, тука се технички прилагодените веб сајтови кои отворија свој простор за автоматизирана продажба на просторот, и агенциите кои пласираат огласи на веб сајтовите. Потоа, тука е и SSP (supply side platform) – платформа која им овозможува ... Read More »

Интервју со Фин Нигаард – “Можете да направите многу со малку“

finn-nygaard-portret

Денешен гостин на Маркетинг365 е Г-нот Фин Нигаард , еден од светски најпознатите дизајнери на џез-постери и креативни решенија за корпоративен идентитет, многупати наградуван за својата работа ширум светот, со десетици оддржани изложби во сите делови на планетата почнувајќи од Кина, Мексико, САД, Финска, Полска, Јапонија…..Оваа година на задоволство на македонската креативна сцена, ... Read More »

Effie награди во 2017 година и во Србија

effie-awards-serbia

Effie Worldwide во соработка со ИАА Србија (International Advertising Association) го објави лансирањето на престижните Effie награди и во Србија почнувајќи од 2017 година. Effie Worldwide е глобално позната програма која во фокусот го има препознавањето и вреднувањето на ефикасноста во маркетинг комуникациите а наградата Effie Award се смета како врвно признание ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365