Home » Author Archives: Dusan

Author Archives: Dusan

Прв од својот вид! Кампања за лансирање на Mercedes Benz Pick up Truck

При крајот на 2017 година автомобилскиот сектор беше воодушевен со најавата на лансирањето на првиот Pick up Truck на Mercedes Benz. Германската маркетинг агенција Luкas Lindemann Rosinski (LLR) ја имаше задачата да ја креира воведната реклама на првиот концепт на Pick up автомобил на Mercedes Benz наречен Mercedes X Class. ... Read More »

Double Down Finger licking moment во KFC Германија

Додека во Америка со Бургерите главно се таргетираат мажите, секогаш се смета како луда идејата да се таргетираат “Hard Core Burgers Lovers’’ во Германија со специфичен Бургер со кој особено се таргетира машката популација. KFC Германија сака да го смени тоа со лансирање на limited edition сендвич именуван Double Down ... Read More »

Mondelez International го лансира Cadbury Glow во Индија

Се наближува Нова Година а со неа и подароците :)  Кога се работи за « gift market »  не би можеле да ги избегнеме изненадувањата од Mondelez International.  Оваа групација се реши да лансира нов производ специјално создаден за Индискиот пазар и тоа  во време на прослава на познатиот фестивал Diwali (the festival ... Read More »

Новиот концепт на Starbucks – Starbucks Evenings

Иновациите и новите концепти се дел и од Starbucks.  Идејата да се понуди нешто ново на постојаните потрошувачи но и да се допре до нови е секогаш цел на големите компании.  Оваа Американска компанија по успешното навлегување во категоријата на производи на чаевите со откупувањето на ланецот Teavana, навлегува во ... Read More »

Креативниот «outdoor advertising» на IBM и Ogilvy & Mather Франција

Креативноста  е најзначајниот дел од модерниот маркетинг. Ако еден бренд не се продава, значи дека комуникација со потрошувачите не е креативна.  Дури и најмалата идеја може да има голем ефект врз сите нас. Познатата маркетинг агенција Ogilvy & Mater ни го докажа тоа со проектот наречен «People for Smarter Cities» . ... Read More »

Taittinger Champagne – првиот шампањ официјален спонзор на СП во фудбал

Taittinger Champagne

За прв пат во историјата на Фифа еден бренд на Шампањ е избран да биде ‘’официјален Шампањ’’ за време на ова натпреварување.  Познатиот француски бренд познат под името Taittinger Champagne потпишал договор со Фифа за спонзорство не само за Светското првенство во Бразил туку и за купот на конфедерациите кој ... Read More »

Глобалната прослава на Нутела по повод 50 годишнината од постоењето

Нутела прослави 50 години од нејзиното постоење.  Глобален бренд – глобална прослава.  Речиси низ сите поголеми градови во светот се одржаа концерти и други манифестации со цел да се одбележи овој ден но и да се прати порака до потрошувачите дека Нутела е број 1 во светот. Сето тоа беше ... Read More »

Coca Cola Happy Beep – една насмевка плус на досадно место :)

Coca-Cola е глобален бренд кој се труди секогаш да биде поврзуван со среќата и насмевката. Да се креира повеќе среќа и насмевка со полна доза на емоции во секојдневниот живот е извонреден предизвик. Предизвик кој беше прифатен од агеницијата Oglivy & Mather од Бразил која дојде до една многу добра ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365