Home » Author Archives: Dusan (page 2)

Author Archives: Dusan

Одличната маркетинг стратегија на Bonne Maman

Брендирањето на производите во прехрамбената индустрија ги надмина своите граници.  Додека поголемиот дел од маркетерите се фокусирани на mass advertising,  другите наоѓаат поинтересни и поефективни начини во брендирање. Таков е примерот со мармаладот Bonne Maman.   Овој бренд на мармалад  е доста познат во западните земји.  Неговото маркетирање / брендирање почнува ... Read More »

40 те постери на Heineken во полза на асоцијацијата Reporters Sans Frontière

Грижата кон општеството е се повеќе дел од програмите на големите компании. Да се грижиш за општеството не значи само придонесување туку и приближување кон потрошувачите како и значително билдање на brand equity (бренд перцепции) кои што се најбитното нешто на секоја компанија која располага со brand portfolio. Heineken го ... Read More »

Calanda Radler за време на скијање ? Дефинитивно добра идеја !

Веќе познат факт е дека компаниите се повеќе се ангажираат околу правење на искуство со брендовите и се повеќе го користат како замена за традиционалните маркетинг алатки како што се рекламите.  Дека користењето на т.н brand experience може да ги смени перцепциите кон еден бренд, да ги изненади потрошувачите и ... Read More »

Факултети.мк прослави три години постоење со промоција на нова албанска верзија на порталот

Факултети.мк водечкиот македонски портал за образование и наука, денеска слави 3 години од своето постоење. “Поминаа 3 години посветени на факултети.мк. Денеска можеме да бидеме горди што успеавме да создадеме силен медиум посветен на образованието, медиум преку кој студентите може слободно да се изразат и вистински партнер на високообразовните институции. ... Read More »

Гратис пиво за сите Канаѓани во Европа

Стратегиите со правење на искуство со брендот (brand experience) се повеќе и повеќе стануваат практика на компаниите.  Дека маркетингот се врти се повеќе и повеќе кон ‘’fullfilling emotional needs’’ покажува и примерот на Канадската пивара Molson. Оваа Канадска компанија се решила да постави фрижидери со пиво во Лондон, Брисел и ... Read More »

Budweiser пример за топ реклами !

Американската публика е секогаш длабоко возбудена и презадоволна од рекламите на Budweiser за кои неретко се вели дека досега ги прават “најдобрите пивски реклами“, а и со новите кои скоро ги промовираа, се чини, дека и  најдобри ќе останат.  Што направи Budweiser скоро за да биде на врвот?  Рекламите со ... Read More »

Нaјновото од Nestlé – Nestlé Skin Health S.A

Последниве неколку денови  во светот на бизнисот се вртеше најновата информација поврзана околу Швајцарскиот гигант Nestlé и креирањето на Nestlé Skin Health S.A, компанија со која Nestlé се одлучи да навелезе во категоријата на wellness, health и да понуди нови иновативни производи кои што се научно докажани и ќе одговорат на ... Read More »

Diet Coke Can edition за денот на вљубените во Франција

Една од поинтересните случувања кога станува збор за The Coca Cola Company e неодамнешниот дизајн на ограничениот број на лименки Coca Cola Light наменета за денот на вљубените во Франција. Имено како што веќе претходно спомнавме, новиот креативен директор на Coca Cola France за 2014 година, Chantal Thomass ја дизајнираше ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365