Home » Author Archives: Магдалена Шамбевска

Author Archives: Магдалена Шамбевска

10 начини со кои ќе ги мотивирате потрошувачите да го промовираат Вашиот бренд

Сведоци сме на време кога се случува сериозна експанзија на старт-ап културите каде секојденвно се појавуваат стотици нови старт-апи насекаде низ светот. Сепак, не секој старт-ап дошол до врвот на успехот. Секој ден, се формираат нови идеи и се лансираат нови компании, а сепак  90% од стартапите не успеваат. Но, тоа апсолутно не ... Read More »

Каква е врската меѓу среќата и донесувањето на одлуки?

Отсекогаш постоел јаз меѓу посакување на најдоброто и прифаќање на она што не задоволува. Како вие ги донесувате одлуките? Некои луѓе се трудат да ги пронајдат апсолутно најдобрите опции (“максималните”). Други (“satisficers”), имаат збир од критериуми, се одлучуваат за првата опција и се задоволуваат  со многу помалку… Додека чекањето на ... Read More »

Виртуелна реалност – четири лекции за брендовите и огласувачите

Терминот “виртуелна реалност” (VR) постои речиси 30 години, но само од неодамна неговата трансформативна моќ – сериозно се афирмираше меѓу пошироката јавност. Моќта за процесирање VR на релативно евтини паметни телефони со приказ на 360-степенска виртуелна средина, која на гледачот му презентира и раскажува приказни на начин што никогаш не ... Read More »

Интервју со Марија Костовска, претприемач и сопственик на брендот “Slim Line“

Денешен гостин на Маркетинг365 е Марија Костовска, жена претприемач и сопственик на брендот “Slim Line”. M365: Која е Марија Костовска? Што сте по професија, кога се јави желбата за работа со овој бизнис? – Јас сум дипл. правник по професија,  но секогаш сум била претприемач,  сум менаџирала туѓи бизниси и ... Read More »

После овие реклами за Tide можеби ќе се почувствувате малку валкано

Агенцијата Saatchi & Saatchi од New York ја објави новата кампања за Tide, со нов, по малку вознемирувачки но забавен пристап и слоган на брендот – “Ако мора да биде чисто, мора да биде Tide”. Кампањата вклучува низа спотови со непријатни ситуации во кои многу од нас ќе се пронајдат ... Read More »

Интервју со Венцо Ангеловски директор на ПЕКО

Се согласувате ли дека изгледот понекогаш знае да излаже? Дури и најубавите чевли може да предизвикаат најболни плускавци само по неколку часа носење, а најниските штикли ќе направат да кривите од болка. Познатиот бренд ПЕКО го сакаме поради удобните чевли кои со сигурност нема да не разочараат подоцнa a освен удобноста овој бренд се ... Read More »

Toyota продава бебе-робот кој ги чита вашите емоции и Ви зборува

Ако ви треба копилот за “крос-кантри вожња“ или некој на кого ќе може да му ги кажете вашите проблеми, кога некој ваш пријател или психијатар е недостапен, Тојота смисли робот кој ќе се грижи за Вас. Производителот на автомобили го откри Kirobo Mini, со големина на бебе, “интелигентен“ придружник, кој ... Read More »

Социјален експеримент кој имаше да цел да ги расположи намуртените Лондончани

Компанијата The Berry Company, која претставува фамилијарен бизнис за храна, реши да направи вистински “бум“ на улиците во Лондон и да го разубави денот на минувачите со својата последна маркетинг кампања.  Очигледно, 8:12 часот наутро е идентификуван како време во кое знаете дали вашиот ден ќе биде или нема да ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365