Home » Author Archives: Marketing365

Author Archives: Marketing365

Притисокот да се присетиме на нова лозинка е главна тема во новата реклама на Apple

Пресетувањето на нова лозинка, па дури и за кориснички профил кој сме го создале ова утро, може да не’ збуни во секоја ситуација. Понекогаш чувствуваме како да сме под јако светло, потејќи се пред тензична публика од стотина елегантно облечени луѓе – тоа е метафората која ја користи Apple во ... Read More »

Еве кои се 100-те најпребарувани клучни зборови на Google во изминатата година

Клучните зборови се кралевите и кралиците во шаховската игра наречена SEO. Како ќе „распоредите“ или „нападнете“ одредени клучни зборови може да биде одлучно за тоа дали луѓето ќе го најдат вашиот бизнис на Google, или не. Осмислувањето на добра стратегија за клучни зборови бара многу истражување, но добар старт е ... Read More »

KFC стримуваше 4 часа како мачки се качуваат по фигура од основачот – 700,000 луѓе го гледаа

Kentucky Fried Chicken, или популарно KFC, е како она дете со кое растевте што сакаше да проба се’. Колку чудно и да изгледаат некои од триковите на брендот, методот на привидно лудило очигледно успева и помага во зголемувањето на приходите на ланецот ресторани за брза храна. Ако некој ви кажеше ... Read More »

Зошто да трчате не маратон? Оваа одлична реклама од Исланд нуди неколку добри причини

Има моменти во кои креативците воздивнуваат длабоко и се удираат по чело кога ќе видат некое туѓо дело – не бидејќи е лошо, туку бидејќи концептот бил цело време пред нив, а не го виделе. Тоа е реакцијата која многумина може да ја имаат кога ќе ја видат оваа реклама ... Read More »

Heineken се исмева со самобендисаните апстиненти во новата телевизиска реклама за безалкохолното “0.0”

Новата кампања на пивскиот бренд Heineken за безалкохолната верзија “0.0” покажува дека алкохолот не е секогаш причина за глупавост. Триото на реклами, создадени од Publicis Italy, прикажуваат луѓе кои го пијат новото пиво во ситуации каде што не би се очекувало да има алкохол. Откако ќе се соочат со погледи ... Read More »

Што се случува кога Canon ќе испрати човек кој никогаш не ја напуштил својата земја на другата страна од планетата?

Во 27 години, Питер никогаш не стапнал надвор од неговата матична земја Австралија. Сето тоа се промени кога брендот за фотоапарати Canon му овозможи да посети дестинација која е прилично далеку од дома – Етиопија. Како дел од кампањата „Доведете ја вашата љубопитност“, Питер беше предизвикан да излезе од својата ... Read More »

Versace ја извади „најдолгата“ адвертајзинг фотографија составена од 54 различни модели

Италијанскиот луксузен моден бренд Versace отиде до големи далечини, буквално, за да ја претстави својата нова AW18 колекција со кампањата „Клановите на Версаче“. Таа се состои од фотографија како никоја друга, која е составена од дури 54 различни модели, со цел да се претстави инклузивност. Фотографијата е дело на познатиот ... Read More »

Еве колку изнесуваат вкупните приходи на најголемите 30 медиски и маркетинг агенции во Македонија

Најактивните и најголеми 30 медиски и маркетинг агенции во Република Македонија во изминатата 2017 година оствариле вкупни приходи од 37,5 милиони евра, што е зголемување за повеќе од 3 милиони евра во споредба со претходната 2016 година. Маркетинг365 ги анализираше завршните биланси на 30-те најактивни медиски и маркетинг агенции во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365