Home » Во фокусот » Бездомниците како суперхерои

Бездомниците како суперхерои

Агенцијата WCRS го употреби едноставниот оптички трик на инверзијата на фотографијата за да ги претвори младите бездомници во суперхерои во постер-кампањата за организацијата End Youth Homelessness.

Сликите беа фотографирани од Дан Медхарст и продуцирани од страна на Black Dog Films за да се проектира порака на надеж и да се промени јавната перцепција околу бездомништвото на младите.

На прв поглед, прикажаните млади луѓе изгледаат како херои во стилот на Супермен кои летаат покрај небото, но ако се погледнат поблиску тие спијат на подот – фотографијата е само вертикално превртена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Marketing365 Marketing365 Marketing365