battlestar-galactica-mk-630x90
Home » Маркетинг & Адвертајзинг

Маркетинг & Адвертајзинг

Зошто креативните компании треба да размислуваат како консултанти?

Како што маркетингот се менува со достапноста на податоците и технолошкиот напредок, рекламните агенции сега треба да се натпреваруваат за бизнисот со новиот ривал- консултантските фирми, како на пример Accenture и Deloitte. Оваа тензија се создаваше во текот на изминатите неколку години за денес да добие голем размер. Deloitte направи ... Read More »

Водич за ‘’преживување’’ на 2017 на AdAge: како агенциите може да го обноват својот кредибилитет?

Водичот за ‘’преживување’’ на Ad Age ги дефинира промените и предизвиците на годината која е пред нас, почнувајќи од технолошките предизвици, па се до промената на политиките во Washington. За агенциите, 2017 година ќе биде година фокусирана на изградбата на репутацијата на индустријата. Водич за преживување на 2017 година TRUMP кредибилитет ... Read More »

Проширете го Вашиот маркетинг бизнис од Македонија во САД

Што велите 2017-та да биде година за експанзија на Вашиот бизнис?Сакате да се пробиете на најголемиот пазар во светот и да наплаќате многу повеќе отколку кога сте ценовно достапен изведувач (outsourcing)? Expand Your Business In The U.S. (ЛИНК) е можност Вие лично да дојдете во Соединетите Американски Држави и да го ... Read More »

4 стратегии со кои ќе ја зголемите лојалноста на своите клиенти

Најефтината и нај ефективната стратегија за раст е одржувањето на постоечките клиенти. За бизнисите особено за бизнисите во B2C сегментот, лојалните клиенти се повредни од новите клиенти. Дури и истражувањата покажуваат дека лојалните клиенти имаат вредност 10 пати поголема од нивното прво побарување. Овој податок значи дека бизнисите потребно е ... Read More »

Starcom го освои медиското работење на Fiat Chrysler вредно 600 милиони евра

Овај 600 милиони вреден акаунт ќе ја промени агенцијата во март наредната година и се однесува на 30 пазари во Европа, на Блискиот Исток, Африка  и Азија – Пацификот  (СВЕТ) – Starcom дел од Publicis Media го освои бизнисот за закуп и медиа планирање за Fiat Chrysler после глобалната ревизија на ... Read More »

Регионално истражување за маркетингот и комуникациите – IZAZOV 2017

Порталот Маркетинг Мрежа од Србија, во соработка со агенцијата MASMI Белград и годинава започна со истражување кое се занимава со клучните теми од областа на маркетингот и комуникациите, како и трендовите за 2017 година. Прашалникот е наменет за стручњаците од секторите за корпоративни, дигитални комуникации и маркетинг за земјите од ... Read More »

10 Трендови како вештачката интелигенција ќе влијае на потрошувачите во 2017 година

Агенцијата Zenith објави 10 трендови кои покажуваат како вештачката интелигенција ќе влијае на потрошувачите во 2017 година и како тие ќе донесуваат одлуки за купувањето, и на тој начин ќе ги предизвика можностите за интеракција и ефективност на огласувачите. Тренд 1: Предвидување на нашите потреби Пребарувањето станува се повеќе интуитивно, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365