Home » Герила маркетинг

Герила маркетинг

Огромно гнездо со јајца се “насели“ среде Скопје

Новата уметничка акција насловена како „Поддршка за птиците во Скопје“ има за цел во овие предвелигденски денови да алармира на се поголемиот број исечени дрвја во градот. Во центарот на Скопје се појавија огромни „гнезда“. Граѓанските активисти со ова герила акција повторно упатуваат апел во име на граѓаните (и на птиците) ... Read More »

Нови графити со интересни пораки се појавија во Скопје

Илустративни пораки, уметнички креации, графити….. како и да ги наречеме станува збор за интересни примамливи сликовити пораки што одземаат внимение и будат интерес. Секој ги толкува и ги доживува на различен начин, но сите многу вешто ја откриваат главната порака Нови графити на повеќе локации во Скопје викендот го одземаа ... Read More »

‘’Mother London’’ постави џиновска града со цел да го нагласи својот став за доењето

#FreeTheFeed промовира неосудувачки пристап кон доењето Сите оние кои изминатата недела кога воедно се славеше и денот на мајката во Велика Британија се прошетаа во областа на Shoreditch во  Лондон, имаа можност да видат џиновска женска града поставена на покривот на зграда во овој дел од градот. Оваа града немаше ... Read More »

Burger King со посебно изненадување за Св. Валентин – оброк за возрасни

Burger King можеби е и прв бренд во историјата на рестораните кој нуди тематски оброк за возрасни за Св. Валентин во своите ресторани во Израел. Секој добро е запознат дека детските оброци во овој ланец на ресторани доаѓаат во пар со играчка, но кај овој тип на оброк има еден ... Read More »

Дигитални билборди кои се менуваат во согласност со временските услови

Станува збор за рекламна кампања која се одвива паралелно со најавата за новиот  Baywatch филм, кој ќе се емитува на големото платно на  26 мај оваа година. Користејќи го дигиталниот билборд систем на Lamar Advertising, Paramount  и неговиот тим таргетираат 16 пазари од средна големина со реклами кои се менуваат ... Read More »

Smunday е новиот празник кој го предлага Heinz по овогодишниот Super Bowl

Жал ни е фанови на минатогодишната кампања  “Weiner Stampede”, но оваа година креаторите на минатогодишната впечатлива реклама за Super Bowl за Heinz Ketchup – ќе седат на ‘’клупа’’…. Сепак, активностите на Heinz оваа година нема комплетно да бидат исклучени од учевство на Super Bowl викендот…. Брендот лансира нова кампања со ... Read More »

Билборд во Стокхолм кашла ако покрај него се пушат цигари

Компанијата Apotek Hjartat од Стокхлом, Шведска ја ангажираше агенцијата Akestam Holst  да смисли некоја иновативна кампања за почетокот на 2017 која ќе ги мотивира пушачите да престанат да пушат. Агенцијата неспорно соодветно одговори на предизвикот и креираше дигитален билборд кој може да осети дим (со помош на дим-детектори поставени на билбордот) и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365