Home » Истражувања

Истражувања

Само 4% од луѓето во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна

Само 4% од возрасните лица во Велика Британија може точно да идентификуваат дали една новост е вистинска или лажна, во согласност со анализираните податоци добиени од истражувањето спроведено од страна на ‘’Channel 4’’, кој како дел од новостите ги споделува во својата т.н ‘’Недела на лажни новости.’’ Во истражувањето спроведено ... Read More »

Визуелни трендови за 2017 година. Oва е се што треба да знаете за дизајн, брендинг, бои и фотографија

Откријте ги најважните трендови во 2017 година во рамките на креативната дисциплина во која работите како и во друга област во која барате инспирација. 2017 ќе биде година каде визуелните трендови во дизајнот ќе се фокусираат на автентичност, сировост, рачни изработки и едноставност. Општеството се бори со својот идентитет на ... Read More »

Дигитална револуција: Се ближи крајот на доминацијата на ТВ огласувањето

Глобалните огласувачи ја препознаа важноста на вложувањето во дигиталното огласување бидејќи неговиот удел во целокупниот огласувачки буџет се движи само нагоре. Се проценува дека огласувањето во дигитал во 2016 година изнесувало околу 33%, а прогнозите се дека до крајот на 2018 година уделот во дигиталното огласување ќе премине 37%. Додека ... Read More »

Magna: Светската индустрија на огласување бележи најголем раст од 2010 година

Во својот последен извештај за глобалниот пазар на огласување, Magna –истражувачка агенција во рамките на IPG Mediabrands во чијшто состав работи и агенцијата UM, истакнува дека светската индустрија на огласување во 2016 година достигнала 460 милијарди евра, со пораст од 5,7 %. Извештајот открива дека токму 2016 година бележи најголем ... Read More »

Кој е шефот дома?

Тинејџерите сериозно влијаат врз трошењето во домаќинствата Младите тежнеат на конзумирање не само на музика и облека, туку и на мебел и патување. Тинејџерите стануваат главните “влијателници“ во домаќинстват,а за чие мислење за набавки се внимава многу во светски рамки. Дигиталниот статус на младите денес, им дава поголем авторитет од повозрасните членови ... Read More »

Трендови: Велика Британија е на прагот да се префрли од FM кон дигитални аудио емитувања

Минатата недела Норвешка ги најави своите планови да ја исклучи комплетно својата FM  радио мрежа, што во исто време значи дека државата ќе биде првата држава која комплетно ќе ја напушти  FM трансмисијата и ќе ја замени со Дигитални Аудио Емитувања  (Digital Audio Broadcasts (DAB)). Иако Норвешка е единствената држава која ... Read More »

Insider ID Анализа: Потенцијалот на македоските маркетинг и истражувачки агенции во прехрамбената индустрија

Во Македонија, познато е дека домашните компании прилично сигурно се чувствуваат со моменталниот начин на работа и тоа што истите го прават за нивните потрошувачи, но и тоа (познато за маркетинг и истражувачките агенции) дека постои голема разлика помеѓу реалната потреба на пазарот и активностите на самите компании. Компаниите во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365