Home » Креативен импулс

Креативен импулс

Заводлива кампања на Paco Rabanne

Кампањата за новиот парфем Pure XS, кој ни доаѓа потпишан од Paco Rabanne е интригантна и заводлива… Португалскиот манекен Франциско Енрикес е новото заштитно лице на парфемот, кој е уникатна мешавина која ја развија мајсторите на парфемската алхемија -Ан Флип, Бруно Јованович и Каролин Думар. Pure XS парфемот е мешавина ... Read More »

Nike создаде “ода“ во чест на Мо Фарах

Пред два дена во Лондон, на Светското првенство во атлетика, го видовме последниот настап на една од најголемите британски атлетичарски звезди Мо Фарах во трката во дисциплината на 1,500 метри. По тој повод Nike во соработка со агенцијата Wieden + Kennedy Лондон, создадоа моќно видео за придонесот и жртвата на Мо ... Read More »

Johnnie Walker за прв пат во својата реклама има женска главна улога

Оваа реклама ги охрабрува милениумците самите да го трасираат сопствениот пат Во новата кампања за Johnnie Walker во Бразил за прв пат овај бренд има женска главна протагонистка, а целта е својата платформа „Keep Walking“ да ја приближи до милениумците. ТВ рекламата на агенцијата Crispin Porter & Bogusky Бразил е ... Read More »

Зошто Икеа сака да ги успие гледачите во својата најнова реклама?

Шведскиот малопродажен гигант Икеа во најновата кампања се претставува себе си како компанија која нуди одмор, а методот за којшто се одлучија се онлајн реклама која се потпира на  ASMR техниката (Autonomous Sensory Meridian Response), односно она чувство на задоволство кое го чувствувате на одредени звукови или слики. Имено, компанијата ... Read More »

Огромна Руб-голдбергова машина за создавање на фантастични фотографии

Во спотот, кој го направи агенцијата Grey New York, „совршените моменти“ се создадени на еден крајно компициран и интересен начин Компанијата Canon и нивната агенција Grey New York претставија нов спот кој ги промовира професионалните фотоапарти на оваа компанија, а во него очигледно вистински се потрудиле да создадат совршени моменти ... Read More »

Слеп фотограф направи кампања за Фолксваген

Фотографот снима во темнина и создава импресивни дела со игра на светлината Фолксваген за новата кампања за својот модел соработуваше со фотографот Пит Екерт, кој се опишува себеси како “визуелна личност”, која “едноставно не гледа.” Резултатот е импресивна серија од 10 фотографии кои го доловуваат авангардниот дизајн на нивниот нов ... Read More »

Оваа серија на гифови е всушност реклама за пиво

Во рекламата за аргентинското пиво Брахма, GIF-овите се важни, но дружењето е поважно Беше само прашање на време кога гифовите од социјалните мрежи ќе се преселат во некоја реклама за пиво. Една таква дојде од аргентинската агенција Santo, во која на самиот почеток еден коњ клоца момче директно во лицето, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365