battlestar-galactica-mk-630x90
Home » ПР

ПР

6 најчести грешки кои треба да ги избегнете доколку сами сакате да работите PR

Кога станува збор за PR,  експертите често знаат да посочат дека денес секој би можел да работи на својот PR. Но секако не би можеле секогаш сами без никаква помош да ја извршувате оваа многу важна функција. Ете, можеби се случило сами да средувате по домот, да испробувате да бидете ... Read More »

5 клучни PR трендови за 2017

Првите денови од новата година се идеално време за да фрлиме поглед на некои од најважните ПР трендови кои не очекуваат во претстојниот период. Ставовите подолу се на Mike C. Gray, дел од агенцијата Commonwealth Partnerships а првично се објавени на порталот PRNewsOnline. Постојат бројни лекции на кои 2016 не научи, но едно е непобитно: PR индустријата се ... Read More »

Лекции научени од најголемите PR кризи во 2016 година

Како што напишал Шекспир во ‘’Бурата’’, чин 2, сцена 1, “Она што е минато е водилка.” Во  Washington, оваа изрека е гравирана на статуата со назив Иднина која се наоѓа пред Националниот Архив. ‘’Тие кои не се сеќаваат на минатото се осудени да го повторуваат’’, напишал филозофот, романсиер и поет ... Read More »

Неколку аспекти на репутацискиот менаџмент кои треба да се размислат повторно

“Репутациски менаџмент” некогаш означуваше само PR термин. За ваквиот тип на менаџмент учевме на факултет и го користевме на нашите веб сајтови како област за пракса. Во последните неколку години, репутацискиот менаџмент превземен е од страна на оптимизацијата на пребарувачите. Денес, кога се споменува стратегија многумина стратегијата ја изедначуваат со менаџментот ... Read More »

6 причини зошто B2B компаниите треба посебно да инвестираат во PR

Business-to-business  компаниите во денешно време се соочуваат со зголемени борби во продажбата, би се рекло непознати за B2C светот. B2B компаниите не само што ги продаваат своите производи и услуги, тие продаваат репутации, врски, предлози и дополнителни производи…..па потребата да инвестираат во ПР е повеќе од очигледна за повеќето…за оние ... Read More »

2 чекори за поедноставување на ПР метриката за интернет активностите

Добрите односи со јавноста често се борат да ја покажат својата вредност кон надворешните менаџери и клиенти. Многу директори на компании за жал сеуште не ги разбираат целосно односите со јавноста и ПР-от, и многумина од нив сеуште ги гледаат како нешто кое нема суштинско значење за нивниот бизнис. Но тоа ... Read More »

10 заблуди за ПР индустријата

Ivy Lee, основачот на модерните односи со јавноста,ја  објави неговата ”Декларација за принципите за целта и вредностите на PR” во 1906 година.  И покрај повеќе од еден век на активности, од ПР професионалците, често се бара да дефинираат што се подразбира поточно под ПР. Ние може да дадеме објаснување дека ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365