Home » Тендери за рекламни услуги

Тендери за рекламни услуги

Повик за доставување предлози – натпревар за дизајнирање лого за Фондот за Западен Балкан

Повик за доставување предлози – Натпревар за дизајнирање лого за Фондот за Западен Балкан – поддржување заеднички проекти Фондот за Западен Балкан (ФЗБ) е ново регионално тело кое е во процес на утврдување на своите процедури, структури и документација, вклучувајќи го и визуелниот идентитет. ЛОГОТО на организацијата во овој поглед ... Read More »

Golden Drum објавува конкурс за најдобар и најкреативен постер

Фестивалот Golden Drum и градот Љубљана покануваат млади креативци на возраст до 30 години да учествуваат во изборот на најдобар  и најкреативен постер. Овогодинешната тема на натпреварот е: Љубљана е зелена за тебе! Биди активен, биди фит! Се повикуваат младите креативци да создадат постер кој ќе ја претставува Љубљана како ... Read More »

ЈАВЕН ПОВИК до дизајнери, дизајн студија и маркетинг агенции

ЈАВЕН ПОВИК Македонската асоцијација на преработувачи и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (Increasing Market Employability – IME) ПОВИКУВААТ дизајнери, дизајн студија и маркетинг агенции да конкурираат на јавениот повик за поврзување со компании од прехранбено-преработувачката индустрија. Јавниот повик се однесува на воспоставување на деловна соработка  помеѓу претставниците на креативните ... Read More »

АЕКОМ објавува тендер за раководење со медиумска кампања, организирање со настани и промотивни материјали

Програмата за македонска иницијатива за подршка (МСИ) е заинтересиран за партнерство со македонски фирми за (1) давање на услуги во врска со проектни настани, (2) печатење на промотивни материјали и (3) давање на услуги во врска со медиумска кампања за поголем број на настани на отворено на територијата на цела ... Read More »

Mладите дизајнери пред нов предизвик: 9. МСКП конкурс „Криза на идентитет

Плакарт – Здружението на графички дизајнери го објави новиот 9ти Меѓународен студентски конкурс за плакат. Оваа година Советот на МСКП и Скопје постер фестивалот одлучи да стави акцент на темата на идентитетот како актуелно и горливо прашање со кое е засегнат светот. Студентите на сите образовни нивоа (колеџи, високи школи, ... Read More »

Јавен оглас за добивање право за поставување на рекламни билборди и рекламни паноа

Врз основа на Програмата за поставување на урбана опрема во Општина Охрид (“Сл.гласник на Општина Охрид” бр. 14/15), како и врз основа на член 4 од Одлуката за поставување урбана опрема – рекламни и информациони паноа на подрачјето на општина Охрид („Службен гласник на општина Охрид“ бр. 4/16 ), а ... Read More »

Во тек е конкурсот за развој на креативните индустрии „Скопје креатива“

До 29 февруари е отворен конкурсот на Конгресниот центар „Александар Македонски“ за предлог проекти за реализација на Програмата за развој на креативните индустрии „Скопје Креатива 2016“ која годинава ќе се реализира под мотото „Поврзи ме со креативноста“. Право на учество на Конкурсот имаат физички лица-креативци и правни лица кои делуваат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365