12-premijera-banner-630x90-MK mkd
Home » Маркетинг & Адвертајзинг

Маркетинг & Адвертајзинг

Автоматизација на креативноста: како човекот и вештачката интелигенција ќе работат заедно за да ја подобрат рекламната индустрија

Извор: .thedrum.com

Во потрагата да се разбере улогата на вештачката интелигенција во рекламирањето, The Drum, во соработка со Teads, објави нов документарец ‘’The Automation of Creativity’’, снимен во Токио, Лондон и Амстердам. Шеснаесет минутниот филм го истражува начинот на кој вештачката интелигенција започнува да влијае врз креативноста на адвертајзингот и врз улогата ... Read More »

5 совети како да ја изберете вистинската славна личност која ќе биде ”гласот” на вашиот бренд

Извор: lifehealthpro.com

Не постои сомнеж дека некоја славна личност може да привлече инстант внимание на вашата маркетинг кампања. Славните личности можат да служат како мегафони за пренесување на вашата порака, да го пренесат вашиот бренд во нова категорија на пазар и во најдобро сценарио тие ја имаат способност да ја зголемат и ... Read More »

Хајнекен е огласувач на годината во Европа

ch7_0232-768x511

Хајнекен ја доби наградата за најдобар огласувач во 2016 на ниво на Европа. Наградата се доделува секоја година на фестивалот Eurobest врз основа на маркетинг активностите на компаниите, како и поттикнувањето на идеи и творештва произведени од страна на нивните агенции. Пивската компанија имаше успешна историја на eurobest, со 37 награди и 20 финалиња од 2008 ... Read More »

Сашо Пешев претседател на МААМ: “Време е европските и светските практики за питчеви да важат и во Македонија“

Сашо Пешев, интервју за Маркетинг365

Пред два дена ја објавивме заедничката препорака од сите здруженија на маркетинг агенции во регионот кои во еден глас повикаа огласувачите да ги прифатат европските и светските практики за организирање на тендери и да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите кои ќе се организираат во иднина (ЛИНК до препораката). Зошто оваа препорака ... Read More »

Bruketa & Žinić OM и Netural ја формираа стартап-ориентираната агенција Startaparat

%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0

Една од најголемите дигитални агенции во Австрија, Netural, и Bruketa & Žinić OM од Хрватска лансираат нова старт-ап ориентирана агенција наименувана Startaparat. Selma Prodanović, добро позната австриска инвеститорка, основач на Brainswork и 1millionstartups ќе ја поддржи Startaparat како член во одборот на советници. Startaparat цели кон пресретнување на потребите на стартапите со ... Read More »

The One Club и Art Directors Club се споија и ја формираа The One Club for Creativity

pjimage-1-768x768

Две од најпочитуваните непрофитни организации, кои работат на креативна комуникација и дизајн за различни индустрии The One Club и Art Directors Club (ADC) се согласија да се спојат и да формираат глобалната Креативна Организацијата за креативност под име The One Club for Creativity. The One Club беше прво формирана како ... Read More »

Стручните здруженија за пазарно комуницирање препорачуваат: огласувачите да повикуваат најмногу 4 маркетинг агенции на питчовите

Македонска Асоцијација на Агенции за Маркетинг

Препораката се однесува на завршната фаза на повиците за учество на конкурс која бара значителен финансиски ангажман, како и ангажирање на човечки ресурси. Скопје,Белград, Љубљана, Загреб, 10.10.2016 – Огласувачите да повикуваат најмногу 4 агенции на конкурсите за избор на маркетинг агенција за нивните проекти. Оваа препорака на Светското здружение на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365