battlestar-galactica-mk-630x90
Home » Истражувања

Истражувања

Coca-Cola и Pepsi губат млади фанови според податоците од најновото истражување на Connexity 

Извор: http://www.adweek.com/

“Битката” помеѓу Coca-Cola и  Pepsi штотуку ги доведе двата големи бренда на заедничко рамниште. Фановите на двата брренда се сосема различни во однос на образование и политичка насоченост, но двата бренда имаат поголем дел постари фанови во согласност со податоците од најновото истражување на е-комерц и провајдерот за потрошувачка аналитика Connexity. ... Read More »

Колку се ”дигитални” денешните деца?

Извор: mi621.files.wordpress.com

Дали би се сложиле дека постои феномен денешните деца побрзо да научат да го користат Интернетот пред да научат и да одат? Иако возраста за деца кои користат смартфони постојано се снижува, повеќето од нив немаат свој телефон – се зборува во новиот извештај на  eMarketer, “US Kids and Digital: Gauging ... Read More »

Сакате да имате посреќни и попродуктивни вработени? Инвестирајте во креативност и дизајн!

creative

Новото истражување на Adobe може да послужи како повик за будење на многу бизниси. Глобалното истражување на Adobe во однос на креативноста укажува дека инвестирањето во креативноста е доста важно. Бројните бенефити од истото се однесуваат на: зголемени приходи, продуктивност, компетитивност итн. Во студијата на Adobe направена врз примерок од ... Read More »

Мала едноставна техника која ќе ја подобри вашата креативност

Izvor> http://blog.entrepreneurthearts.com/

Едeн од клучевите за иновации е и креативноста. Организации трошат доста  време гледајќи како да се промовираат и како да ги поттикнат и двата аспекти  и во и надвор од канцеларијата. Тоа не е ни чудо знаејќи го фактот дека педесет и осум проценти (од испитаниците во студијата на Adobe ... Read More »

Креативноста се исплаќа: Глобално истражување на Adobe ја поврзува креативноста со силен персонален и професионален успех

Извор: http://useradvocate.nl/

85% од испитаниците од САД одговориле дека креативноста ги прави подобри лидери, родители и студенти Пред самиот почетот на Adobe MAX 2016, премиерата на првата креативна конференција на Adobe (ADBE), гигантот објави резултати од глобалното истражување кои покажуваат дека инвестирањето во креативноста има свои видливи бенефити– од повисок приход до ... Read More »

Интегрираните комуникации се многу важни за позиционирање на брендот!

kaktus-final-istrazivanje_004

(РЕГИОН) – Нешто повеќе од половината учесници на фестивалот KAKTUS 2016 (54,5%) сметаат дека квалитетот на интегрираните кампањи во Србија е на релативно добро ниво. Сепак, секој трет испитаник (31,8%) смета дека квалитетот на интегрираните кампањи е релативно лош, покажа најновото истражување на Marketing mreža, која во соработка со агенцијата ... Read More »

Истражување за соработката на агенциите со огласувачите

kriteriumi-za-odbiranje-na-agencija2

Хрватското здружание на агенции за деловно комуницирање (HURA), во соработка со агенцијата за истражување на пазарот IPSOS, спроведе истражување за соработката на огласувачите со маркетинг агенциите на репрезентативен примерок од високо позиционирани огласувачи во јуни и јули 2016 година. Истражувањето покажало дека 98% од огласувачите користат услуги на маркетинг агенциите ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365