battlestar-galactica-mk-630x90
Home » Колумни

Колумни

Катарина Костиќ: Ако мислевте дека медиските агенции се досадни, страшно се лажете

katarina-kostic

Во рамките на едукативната програма AcademIAA, Катарина Костиќ, регионален директор за развој за медиски операции во рамките на UM, одржа предавање под назив “Зошто целиот свет е маѓепсан од медиумите?”, со кое е отворен едукативниот модул Медиуми.   “Чест ми е во светот, којшто последните години толку брзо се менува, ... Read More »

Милош Станковиќ: Готово е дури кога ќе победите

milos-stankovic-new-business-manager-agencije-mccann-beograd

Во рамките на едукативната програма AcademIAA, која ја организира српскиот огранок на меѓународната мрежа IAA, Милош Станковиќ, New Business Manager на агенцијата McCann Белград, одржа интересно предавање кое многу посетители ги мотивира и го раздрма нивниот начин на размислување за огласувачката индустрија.  Пренесуваме дел од атмосферата и содржината на предавањето. ... Read More »

Storytelling-от е сеуште `раскажување на приказни`!

marija-stosic-senior-creative-planner-agencije-mccann-beograd

Во рамките на BIZNIS модулот од едукативната програма AcademIAA, Марија Стошиќ, Senior Creative Planner на агенцијата McCann Белград, одржа предавање под назив “Ти раскажувам приказна“ со подршка на специјалниот гостин, Павле Желиќ, кој на јавноста и` е познат како писател, автор на стрипови, приредувач на збирки и филмски критичар.  Во ... Read More »

За Питчот да не биде Питчвајз….

Pitch - Marketing365.mk - Pitch

….Треба да има правила ! А не дека немало некогаш на хартија, тие само понекогаш (малце) не се почитувале :) Здружението МААМ (Македонска Асоцијација на Агенции за Маркетинг) со намера да ги “среди“ односите на агенциите меѓу себе, со околината и со огласувачите, а со цел да ја развива и  унапредува професијата, ... Read More »

Краток поглед на еволуцијата на ПР-от во изминатите 40 години

evolucija smartfon

Колумна на Мариан Салзман, соптвеник на Havas PR и CEO на Havas PR U.S., првично објавена на PR News Online. Во која било област, временски период од 40 години значи две генерации на промени. Во ПР-от, област која има силен развоен циклус уште од самиот почеток, четири децении значат не ... Read More »

Пет начини како да се поврзете со ‘милениумците’ преку радио

mileniumci radio 1

Колумна на Мери Бет Гарбер, извршен потпретседател за радио анализи и истражувања во Kat Radio Group, дел од Katz Media Group. Текстот е првично објавен на MarketingProfs. Перцепцијата на поголемиот број од луѓето за тоа дали ‘милениумците’ сакаат радио има потреба од освежување и неколку цврсти и јасни факти. Според ... Read More »

Неочекуваните начини на кои чет ботовите може да го променат маркетингот

Robot mobilen telefon

Колумна на Гани Скардо, потпретседател за стратегија во Wire Stone, независна дигитална маркетинг агенција за глобални Fortune 1000 брендови, првично објавена на AdWeek Social Times. Постои еден интересен момент со почетокот на развојот на секоја нова технологија, кога маркетерите и агенциите почнуваат грчевито да се борат за да ја имаат. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365