12-premijera-banner-630x90-MK mkd
Home » ПР

ПР

7 навики на етаблираните ПР професионалци

pr

Што е потребно за да се биде “голем” ПР професионалец ? Размислете за изреката на Аристотел: “Ние сме она што постојано го правиме. Да се достигне совршенството, не е само чин туку навика. “ Работата и повторувањето се од суштинско значење за успех во работата со односите со јавноста. Ова се ... Read More »

Најавено новото издание на PRilika, регионалната конференција за односи со јавност во Белград

prilika2016

Во декември оваа година во Белград повторно ќе се оддржи PRilika на кој ќе се соберат професионалци од областа на комуникациите од целиот регион и со реномирани предавачи ќе дискутираат на темите кои новите трендови и правци во комуникациите ги носи новото време. Конференцијата под истоимената овогодишна тема ’New Age, ... Read More »

7 начини на кои PR професионалците можат да ги изменаџираат очекувањата на клиентите

shake

”Менаџирањето на очекувањата на клиентите знае да претставува и ‘’клетва’’ но и ‘’благослов’’ во исто време за  PR агенциите. Клиентите типично не го знаат она што ние го знаеме, па затоа објаснувањето како функционира PR процесот знае да биде и нејасна битка, но има и своја позитивна страна затоа што ... Read More »

10 лекции стекнати по 20 години PR бизнис

PEPERCOMMM

Steve Cody, ко-основачот на Агенцијата Peppercomm издвојува 10 важни лекции за PR бизнисот по повод 20 годишнината од постоењето на агенцијата 1. Третирајте ја својата агенција како својот најважен клиент. ‘’Како и менаџерите во бејзбол и фудбал, така и PR компаниите се изнајмуваат за да бидат отпуштени. Можеби ќе биде ... Read More »

5 причини зошто имате нефункционални врски со своите клиенти

Извор: thehippygeek.files.wordpress.com

Секоја врска со клиентите треба да биде силна, партнерска врска базирана врз доверба која воедно ќе ја промовира и вашата стратегиска способност и експертиза. За жал многу PR и маркетинг агенциии не успеваат да ги зачуваат односите со своите клиенти иако тие веројатно ако се реагирало на време, би можеле ... Read More »

5 навики со кои треба да се збогуваат вработените во PR

public

PR e напредно поле кое константно се менува во согласност со динамиката и промените во бизнисот и технологијата. Многу  стандардни оперативни практики кои порано биле неопходни да се завршат, сега стануваат навики од кои вработените во PR мораат да се откажат поради нивната неефективност . 1. Погрешен пристап кон репортерите. ... Read More »

Еделман потпиша ексклузивен афилациски договор со Unite Communications од Турција

Majestic Blue Mosque (built 1616) in the vibrant city of Istanbul, Turkey.

Еделман потпиша договор со Unite Communications од Истанбул за “ексклузивно афилациско партнерство” во Турција. PRWeek во март извести дека Еделман сакал да се повлече целосно од сопственоста на агенцијата која ја имаат во Турција (Edelman Turkey), поради, како што тогаш изјави нивниот шеф за Европа: “неверојатно комплицираната” геополитичка ситуација во земјата. Тогаш, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365