Home » Digital

Digital

Гугл отстрани 2,3 милијарди несоодветни реклами минатата година

Минатата година, Google, со користење на машинско учење и рачно скенирање, отстрани 2,3 милијарди несоодветни реклами кои не се во согласност со нивните правила за користење. Најчесто се работи за реклами кои на некој начин ги доведуваат во заблуда или ги искористуваат ранливите групи на корисници. Сепак, не се запре ... Read More »

Tumblr изгуби една петтина од своите корисници по забраната за порнографија

Во декември минатата година, Tumblr објави дека повеќе нема да дозволи порнографска содржина на својата платформа. Можеби поголемиот дел од корисниците ја користеа за споделување на постови и слики, но имаше голем број корисници кои го задржаа Tumblr затоа што дозволуваше содржини за возрасни. Забраната доведе до тоа една петтина ... Read More »

World Wide Web одбележува 30 години постоење

Творецот на интернетот, Тим Бернерс-Ли се осврна на тоа како оваа мрежа го промени светот и колку е важно да ја подобриме, за да и` служи на човештвото Триесет години по иницијалниот предлог на систем за управување со информации, половина од светот е на интернет, пишува Тим Бернерс-Ли и вели ... Read More »

Ново истражување: Милиони американци ги гаснат своите профили на Фејсбук

Изгледа дека сите пропусти на Фејсбук стигнаа за наплата, а тоа го докажува и новото истражување според кое се` повеќе американци ја напуштаат оваа социјална мрежа. Во САД има 15 милиони корисници помалку отколку што имало во 2017 година. Според истражувањето кое го објави истражувачкиот тим „Edison Research“, 80 проценти ... Read More »

Google подобро ги плаќа жените од мажите за иста работа

Навикнати сме да слушаме дека жените се помалку платени од мажите за истата работа. Затоа веста која стигна од Google е повеќе од интересна, бидејќи по сопствено истражување откриле дека мажите, софтверски инженери на 4-то ниво, имаат просечно помала плата од жените на истата позиција. Со цел да се надмине ... Read More »

Повеќе од една милијарда преземања! Оваа социјална мрежа е најголем конкурент на Фејсбук

Кинеската апликација TikTok е преземена повеќе од милијарда пати на паметните телефони Кога станува збор за бројот на корисници, Фејсбук е недопирлив, па и покрај сите проблеми кои ја следат оваа мрежа и компанијата во текот на изминатата година, повеќе од две милијарди луѓе од целиот свет секој месец на ... Read More »

YouTube воведува забрана за коментирање на видео содржини со деца и малолетници

YouTube најави дека наскоро ќе забрани коментирање на сите видео содржини на кои се појавуваат деца и малолетници, а во обид за подобра заштита на децата и семејствата Неколку брендови престанаа да се рекламираат на YouTube, откако дознаа дека на видео снимките со деца, педофили оставаат комантари и ги врбуваат ... Read More »

YouTube ќе престане да прикажува реклами со видеата кои промовираат содржина против вакцинација

Светската здравствена организација неодамна го наведе “одбивањето на вакцинација”, како една од најголемите закани за глобалното здравје во 2019 година YouTube ќе ги демонетизира содржините кои промовираат пораки против вакцинација. Имено, компанијата одлучи да не се прикажуваат реклами со таквите контроверзни содржини, по растечкиот притисок од јавноста да се справи ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365