Home » Digital (page 30)

Digital

Улогата на социјалните медиуми во “празничниот маркетинг”

Новите податоци укажуваат дека еден од три купувачи за време на празниците е под влијание на вашиот онлајн маркетинг. Sprout Social погледна во примените и испратените пораки на 15 бренда на Instagram, Facebook и Twitter. Еве ги и заклучоците: Оваа празнична сезона, 3,140 пораки на социјалните медиуми се очекуваат да ... Read More »

Македонците потрошиле 63 милиони евра за онлајн купувањa од јануари до септември 2016 година

Раст на вредноста на остварени трансакции преку персонален комјутер, но само 19,3% од 72% интернет корисници нарачале/купиле стоки или услуги на интернет во 2015 година – покажува анализата  за состојбата на е-трговијата во Македонија на Д-р Нина Ангеловска, основач на сервисот за групно купување и лидер во е-трговијата во Македонија – Grouper.mk. Пазарот ... Read More »

Алатка на Washington Post која автоматски ги проверува твитовите на Trump

‘’The Washington Post’’ е еден од водечките издавачи кои медиумски ги покриваа новостите околу претседателските избори оваа година, со ‘’агресивно’’ споделување на новости за избраниот претседателски кандидат  Donald Trump. Овој издавач не застанува тука и покрај завршетокот на изборите. The Washington Post  штотуку претстави  нова алатка корисна за следбеницитете на социјални ... Read More »

Facebook ќе ги обележува лажните новости со таг за ‘’спорни’’ вести

Социјалната мрежа минатиот четврток изјави дека ќе имплементира нови мерки со кои ќе се бори против лажните новости кои се шират во рамките на делот за новости на платформата. Facebook се пронајде  под лупата на критичната јавност по претседателските избори и победата на Donald Trump кога голем број на новости ... Read More »

Snapchat додаде 4 нови карактеристики помеѓу кои и најбараната- групниот разговор

Snapchat штотуку јавно ги објави четирите нови опции кои ги додаде на својата апликацијата, со што повторно влегува во трката да стане најпопуларна мрежа во полето на социјалните медиуми каде конкуренцијата за вниманието на потрошувачите и бизнисите станува се поголема. Со ново- додадените опции, Калифорниската компанија влегува во  најтесниот круг на ... Read More »

Прогнозите покажуваат дека трошоците за програмско огласување ќе пораснат за скоро 1/3 во 2017

Програмското рекламирање ќе порасне за 31% следната година, со поголема брзина од било кој друг дигитален канал во согласност со прогнозата на извештајот за програмски маркетинг на Zenith. Извештајот објавен деновиве покрива 41 од клучните маркетинг пазари, и предвидува дека трошоците  ќе пораснат и за социјалните медиуми (за 25%) како ... Read More »

5 примери како брендовите користат видео во живо во склоп на својот маркетинг план

Емитувањето видеа во живо стана сензационален тренд во online маркетинг заедницата. Благодарение на Facebook Live и на конкурентните социјални платформи, брендовите сега работат понапорно од кога и да е со цел да пренесат интересни и вредни видео содржини до своите потрошувачи. Што е тоа што едно видео во живо го ... Read More »

Добиј билет за превоз со метро – со гледање на реклами

Дали ќе погледнете неколку реклами на својот смартфон доколку тоа би значело дека ќе добиете добивање на бесплатен превоз во трамвај или метро? Секако дека би погледнале, посебно кога ќе откриете дека во себе немате доволно кусур за да платите билет :) Во Düsseldorf, Германија, ова е можно со апликацијата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365