Home » Digital (page 47)

Digital

Фејсбук воведува 3 нови опции за интеракција на корисниците со омилените ТВ емисии

Фејсбук се обидува да го победи Твитер во борбата која социјална мрежа да биде прв избор за second-screen гледачите, луѓе кои гледаат телевизија и истовремено ги користат социјалните медиуми. Фејсбук соопшти дека ќе воведе нови алатки со кои ќе им помогне на ТВ продуцентите подобро да стапат во интеракција со ... Read More »

Нахранете го ѕверот – маркетинг алатка на денот #5

Маркетинг алатка на денот е серија од микро постови со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со интересните алатки од областа на маркетинг индустријата кои секојдневно се користат ширум светот. Алатка #5 Curata Секоја компанија се соочува со истите предизвици, без разлика дали е мала или голема, ... Read More »

“Buffer” за попаметен начин на споделување

Маркетинг алатка на денот е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со интересните алатки од областа на маркетингот кои секојдневно се користат ширум светот. Aлатка #4 Buffer. Што претставува Buffer? Buffer претставува веб базирана алатка која што е примарно дизајнирана за ... Read More »

Пронајдете ја најсподелуваната содржина и клучните инфлуенсери

“Маркетинг алатка на денот” е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со корисните алатки кои можат да ги користат во делот на маркетингот. Оваа иницијатива е на brainster заедницата. Алатка #3 BuzzSumo. Повеќето од нас мислат дека content marketing-от е наједноставната ... Read More »

Email Hunter – Со една алатка до сите емаил адреси !

„Маркетинг алатка на денот“ е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со корисните алатки кои можат да ги користат во делот на маркетингот. Оваа иницијатива е нa brainster заедницата. Замислете времето кое секојдневно го минувате барајќи информации за контакт да биде ... Read More »

Маркетинг алатка на денот – Ground Signal. Таргетирајте корисници според нивната локација

„Маркетинг алатка на денот“ е серија од микро постови создадени со цел да ги запознаеме македонските стартапи и маркетинг ентузијасти со корисните алатки кои можат да ги користат во делот на маркетингот. Оваа иницијатива е нa brainster заедницата. Ставете се себеси во следнава ситуација. Сопственик сте на мала пекара во ... Read More »

Фејсбук направи две големи промени за да ги задоволи огласувачите

Брендовите долго време се жалеа на веројатноста дека плаќаат на Фејсбук за реклами за кои потоа не се целосно сигурни дека се видени од интернет корисниците. Имајќи го ова во предвид, Фејсбук претстави нова премиум функција со која треба да се ублажи нелагодноста, нудејќи им на маркетерите опција да плаќаат само ... Read More »

Фејсбук страниците за бизниси добиваат мобилно-центрична преработка

Практично секој бренд и мал бизнис има своја Фејсбук страна, но најчесто тие изгледаат исто како секоја друга страна. Фејсбук се одлучи да ги преработи бизнис-страниците за прв пат после 2012 со нови функции и свеж дизајн. Една главна цел е да се подобри искуството за мобилните корисници, докажувајќи им ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365