Home » Extra 5 (page 20)

Extra 5

Лекот OCREVUS® (ocrelizumab) достапен за третман на пациентите со релапсни форми на мултипла склероза и примарно прогресивна мултипла склероза во Македонија

Нова надеж за лицата со мултипла склероза во Р. Македонија е пристапот до новиот иновативен, биолошки лек, OCREVUS® (ocrelizumab) за лекување на активни форми на релапсна мултипла склероза и прв и единствен лек одобрен во светот за третман на лица во рана фаза на примарно прогресивна мултипла склероза. OCREVUS® e ... Read More »

Комплетната програма на четвртото издание на Скопје Синема Сити

Од 6 – 10 јуни во Кинотека на Македонија ќе се одржи летното издание на фестивалот Скопје Синема Сити. Оваа година ССС влезе во својата четврта година откако се организира и по тој повод, во текот на годината организираме 4 филмски настани. Централно место во програмата на Синема Сити зазема ... Read More »

Во Скопје се отвори првата Schuster продавница

Познатиот традиционален 133-годишен македонски бренд Schuster, вчеравечер, го отвори својот прв продажен салон на рачно изработени чевли во Скопје. На свеченото отворање на продажниот салон на овој шестгенерациски традиционален бренд за чевли присуствуваа многу гости. „Приказната за Schuster започнува со самите почетоци на чевларството во Македонија. Предводени од традицијата на изработка на ... Read More »

Дознајте се` за Опшата регулатива за заштита на податоците (GDPR)

Општата регулатива за заштита на податоците е резултат на четиригодишната работа на Европската унија и усогласување на законодавството со нови, претходно незамисливи начини на кои денес се користат личните податоци. GDPR регулативата воведува поголеми парични казни во оваа област и им дава на граѓаните повеќе информации за тоа што компаниите ... Read More »

Нови медиумски пласмани на музика од каталогот на Филтер Лабел

Македонската издавачка куќа Филтер Лабел во изминативе два месеца продолжи со успешни пласмани на музика од својот каталог во реклами за познати брендови и телевизиски серии. Најновата реклама на брендот Wagner, што е дел од групацијата Nestle, за нивната нова пица Backerkruste, започна со емитување во Германија минатиот месец. Рекламата ... Read More »

Бимилк советува: Купувајте млечни производи чувани на соодветна температура

Пазарувањето за дома е секојдневна рутина што секој од нас (кој повеќе, кој помалку) ја прави со уживање. Во маалските продавници, во големите маркети, на пазарите – изборот на омиленото место за пазарување е голем. Но, она што е важно е дека секое од овие места треба да поседува соодветни ... Read More »

Европските лидери ќе пијат врвни македонски вина од „Тиквеш“ и „Домен Лепово

Премиерите и министрите на 28-те земји членки од Европската Унија, како и нивните колеги од земјите кандидати за членство од регионот, кои ќе учествуваат на претстојниот, според многумина, исклучително значаен самит за европската перпектива на Западен Балкан што ќе се одржи во Софија, ќе имат можност да се уверат во ... Read More »

Волшебни зборови од Pickbox: Гледајте ги бесплатно сериите и филмовите на новата платформа!

Мај за домашната стриминг услуга Pickbox носи многу новини, но две се најважни: Pickbox ја редизајнираше својата услуга и овозможи бесплатен период за користење на услугата повеќе од еден месец. Регистрирајте се на www.pickbox.tv и гледајте ги сите серии и филмови достапни во понудата на Pickbox! Pickbox е достапен во ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365