Home » Extra 5 (page 5)

Extra 5

Објавен Конкурсот за стипендии на Семос Академијата за графички и веб дизајн

Тема на конкурсот „S.O.S” Семос Академија распиша Конкурс за доделување стипендии на тема „S.O.S“, за академската 2019/2020 година за образовните профили Графички дизајнер и Веб дизајнер. Конкурсот трае 10 недели, односно сите кандидати кои ги исполнуваат условите, своите пријави ќе може да ги поднесат најдоцна до 17 април 2019 година. ... Read More »

Фотографиите на Анастасија Атанасоска дел од изложбата “Букурешт: Визии”.

Од 29ти март до 4ти април во ОК Центарот во Букурешт ќе биде отворена изложбата на фотографии “Букурешт: Визии”.  Ќе бидат претставени четворица реномирани фотографи, меѓу кои и Анастасија Атанасоска, македонски кинематограф и фотограф која долги години работи во Романија. Анастасија е ко-сопственик на “Sparki Studio” и сопственик на “Epic ... Read More »

DC Comics со приговор за новиот јубилеен амблем на фудбалскиот клуб Валенсија

Американскиот издавач на стрипови DC Comics, познат по своите ликови Бетмен, Супермен, Вондер Вуман, Флеш и други, поднесе приговор против шпанскиот фудбалски клуб Валенсија поради новото лого на клубот. Имено, по повод 100-годишнината од основањето, фудбалскиот клуб Валенсија претстави нов амблем кој прикажува лилјак со отворени крилја во златно-црна боја. ... Read More »

Отворен е национален конкурс „Иновативно претпријатие на годината“

Фондацијата Претприемачки Сервис за Млади во рамки на проектот „Јакнење на капацитетите на малите и средни претпријатија преку подобрена поддршка за иновации“, финансиран од ЕУ, објавува конкурс до сите компании регистрирани во државата за избор на „Иновативно претпријатие на годината“.  Националниот конкурс „Иновативно претпријатие на годината“ е признание кое се ... Read More »

Меѓународна премиера на „Готлиб“ на интернационалниот фестивал за анимиран филм Анимаком во Билбао

Краткиот анимиран филм „Готлиб“ во режија на Крсте Господиновски, по премиерното прикажување на домашниот филмски фесетивал Синедејс, својата меѓународна премиера ќе ја има на интернационалниот фестивал за анимиран филм Анимаком во Билбао, Шпанија. Заедно со уште 32 филма, „Готлиб“ ќе се натпреварува во официјалната конкуренција за една од наградите на ... Read More »

The GENTLEMEN’S EXPO ’19 “whiskey edition”

Април во Скопје ќе биде поразличен со новото издание на the GENTLEMEN’S EXPO ’19 – “WHISKEY Edition” во организација на Боттега Евенти, 05/06 април, петок 17:00 – 24:00 часот, сабота 14:00 – 24:00 часот, Skopje Marriot Hotel. Во текот на двата EXPO денa ќе биде претставена добра селекција на брендови ... Read More »

Неограничен мобилен интернет за омилените социјални мрежи

Земајќи ги предвид комуникациските потреби на корисниците за што повеќе интернет, телекомуникациската компанија Vip со задоволство ја најавува најновата промотивна понуда наменета за сите пост пејд корисници на мобилната телефонија со која овозможува неограничено користење мобилен интернет за омилените социјални мрежи без при тоа да го трошат месечниот интернет предвиден ... Read More »

Ако вештачката интелигенција нема род, зошто тогаш звучи како да има?

Технологијата ветува иднина која не е врзана за ограничувањата на биолошкото ткиво. Комуникацијата оди подалеку и побрзо отколку нозете што можат да трчаат, податоците испратени сателитски во вселената ќе живеат подолго од нивните творци. Уредите кои реагираат на нашите гласови ги прават рацете непотребни. Но, дигиталните асистенти сепак ненамерно ги ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365