Home » Интервјуа

Интервјуа

Џон Далтон доаѓа во Скопје

Директорот на Лондонската школа за односи со јавноста со нетрпение го очекува  стартот на предавањата  во Скопје. Оваа есен според него ќе значи поместување на границите на ПР индустријата и квалитативен исчекор во поглед на едукацијата за професионалците во доменот на комуникациите. Во ексклузивно интервју за Маркетинг365, Џон Далтон зборува ... Read More »

Срѓан Ѓурѓевиќ на Direct Media Академија: Ја трансформиравме телевизијата и направивме подлога за понатамошни иновации

Каков свет на иновации е поврзан за новата ера на телевизијата и како United Grupa преку своите иновации, а пред се` EON smart box и апликацијата EON го модернизира регионалниот пазар. Преку конкретни анализи, Срѓан Ѓурѓевиќ, Research and Development Director United Group, на Direct Media Академија во рамките на Фестивалскиот ... Read More »

Разговор со Виктор Милевски и Ива Дујак за најголемиот Game of Thrones Cosplay натпревар во Македонија

Откако сите фанови веќе го изгледаа големото финале, безбедно е да поразговараме за Game of Thrones, се разбира, без „спојлери“. Тема на нашиот денешен разговор е најголемиот Game of Thrones Cosplay натпревар во Македонија кој во неделата се одржа во просториите на Vip, под покровителство на Vip и HBO. За ... Read More »

Бојан Мусулин на Direct Media Академија: Револуција на музичкиот бизнис

Музичката индустрија дејствува како спонтана сила која се развива под неразбирливи правила за вкус. Но, дали е тоа така? На Direct Media Академијата, која ќе се одржи од 28 до 30 мај во Мадленианум, Бојан Мусулин, директор за дигитална дистрибуција во IDJDigital, ќе ни открие како  IDJ изгради еден од ... Read More »

Равид Куперберг на Direct Media Академија: Mindscapes креативните алатки се зрак светлина во мрачна соба

Обично луѓето мислат дека иновативното и креативно размислување е најголемиот непријател на обрасците. И тука грешат. Бидејќи, дури и зад најиновативните идеи, може да се препознаат скриени обрасци и нивните кодови! Овие кодови ќе ги дешифрираат учесниците на модулите Медиуми и Брендиинг на Direct Media Academy, која ќе се одржи ... Read More »

Митја Тушкеј, раководител на модулот Брендинг на Direct Media Академија: Да зборуваме за филигрански брендинг!

Време е да признаеме дека во нашата индустрија ништо нема да биде како што беше порано. Да зборуваме отворено и конструктивно за ова. Да го анализираме големиот слон во собата, од сурлата до опашката и да не го игнорираме неговото присуство и влијание врз нашата работа. Како да го оставиме ... Read More »

Марија Матиќ, раководител на модулот Медиуми на Direct Media Academy: Ќе покажеме во која насока се движат медиумите

Носителот на најголемите промени во адвертајзинготи комуникациите се медиумите. Дигитализацијата и data-driven комуникацијата донесе нови медиуми, а старите, традиционалните несомнено се модернизираа. Кои се тие промени, како влијаеле на веќе богатиот медиски екосистем и каде во сето тоа се наоѓа човекот – ќе биде тема на Модул Медиуми – Новиот ... Read More »

Интервју со Филип Димитров и Тоше Арсов од New Moment

M365: Изминатиов период имаме можност да уживаме во симпатичниот серијал реклами за кафето „Паскалин“ кои ги режираше Срѓан Јанаќиевиќ . Кој е комплетниот креативен тим кој стои зад овие реклами?   Филип: Креативниот тим на оваа реклама е многу голем. Конкретно овој концепт почна од Тоше. Па се надоврзав јас, а ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365