Home » Интервјуа (page 10)

Интервјуа

Интервју со Петар Ацев – автор на емисијата “Кралеви на успехот“

Почитувани читатели, денеска на Маркетинг365  имаме задоволство да разговараме со Г-дин Петар Ацев, човекот кој во македонскиот ТВ етер, преку неговата авторска ТВ емисија “Кралеви на успехот“, ги донесе некои од најпознатите маркетинг имиња на денешницата. Повеќе за самата идеја околу емисијата, соработката со ТВ станиците и “вечната борба“ за ... Read More »

Интервју со Борис Бекер, партнер во Чептер 4 – најдобра ПР агенција во Централно-Источна Европа

Денеска на Маркетинг365 имаме задоволство да го интервјуираме Г-дин Борис Бекер, партнер во агенцијата Чептер 4 која неодамна беше прогласена за најдобра ПР агенција во Централно-Источна Европа за минатата година.  M365:  Неодамна, Вашата агенција ја доби наградата SABRE како најдобра агенција во регионот на Југо-Источна и Централно-Источна Европа. Што значи ова за ... Read More »

Интервју со Гернот Раш – главен маркетинг директор во Вип оператор

Од почетокот на април годинава, Вип оператор го засили својот тим со нов главен маркетинг директор – Гернот Раш (Gernot Rasch). Иако млад (роден е 1979 година во Австрија), Гернот зад себе веќе има богата професионална кариера во маркетингот и стратешките комуникации. Пред доаѓањето во Македонија, беше маркетинг директор одговорен ... Read More »

Интервју со Татјана Лопарски – сопственик и извршен директор на Елемент ПР

На теми односи со јавност во Македонија, актуелни текови и предизвици, денеска на Маркетинг365 разговараме со Татјана Лопарски, сопственик и извршен директор на една од водечките ПР агенции во Македонија – Елемент ПР . M365: Татјана, релативно долго време сте дел од македонската ПР сцена.Како од денешна дистанца го оценувате развојот ... Read More »

Интервју со Владимир Ќосиќ – креативен директор на агенцијата МекКен Белград

Во Белград неодамна беше оддржан годишен состанок на креативните директори во мрежата на McCann. На состанокот присуствуваа 15-тина претставници на МекКен агенциите од неколку земји, од Скандинавија, преку Источна и Централна Европа се до Балканот и Југо-источна Европа. Состанокот го искористивме да поразговараме со Владимир Ќосиќ, креативниот директор на агенцијата ... Read More »

Интервју со Стефан Трајаноски, извршен директор на агенцијата WebPool

Пред десетина дена ги објавивме резултатите од истражувањето на македонскиот online пазар за 2013 година, кои за жал ни го потврдија сомневањето дека минатата година online пазарот стагнираше и македонските компании решија инвестирањето во online огласување да го намалат од претходната година, спротивно на сите европски и светски трендови каде ... Read More »

Интервју со Барбара Крајнц – генерален директор на словенската огласувачка комора

Како што веројатно можете да забележите, авторот на статијава во последно време мошне често пренесува вести од Словенија :) Изминатиов период имав прилика да работам на еден регионален проект за вмрежување на некои агенции од регионот за потребите на еден клиент, па така мошне често имав прилика одблиску да ги ... Read More »

Интервју со Сашо Дуљанов – раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис

Сашо Дуљанов

Сашо Дуљанов е раководител на одделот за односи со јавноста во Публицис – една од најголемите агенции во Македонија. Предавач е на Високата школа за односи со јавноста и еден од пионерите на односите со јавноста во Македонија. За блогот на Здружението за Односи со јавноста на Македонија (ЗОЈМ) тој ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365