Home » Интервјуа (page 12)

Интервјуа

Интервју со Томо Рицов и Никола Врдољак во пресрет на 9-тото издание на Викенд Медиа Фестивал

За триесетина дена почнува 9-тото издание на најголемиот регионален собир на комуникациската индустрија, која повторно ќе се “обедини“ во Ровињ, Република Хрватска да се дружи, учи и разменува искуства за време на Викенд Медиа Фестивалот. Маркетинг365 се заинтересира што ново ќе се случува годинава на WMF, па решивме да поразговараме со луѓето ... Read More »

“Никакви пари не можат да го заменат чуството на гордост при смислување и реализација на врвните идеи“

Владимир Ќосиќ, креативен директор на агенцијата McCann Белград и претседател на жири комисијата за доделување на наградите KAKTUS 2016, зборува за тоа колку пазарот на маркетинг комуникациите во Србија е навистина интегриран, кои трендови ќе ја одбележат 2016 година, но и во која мера нашите агенции и клиенти се навистина ... Read More »

Интервју со Мојца Мајхен и Лучка Пељхан во пресрет на новото издание на Golden Drum

Во пресрет на новото издание на интернационалниот креативен фестивал Golden Drum кој годинава од 18 до 21 октомври е закажан во главниот град на Словенија, Маркетинг365  разговараше со Мојца Мајхен, извршната директорка на Golden Drum и Лучка Пељхан, директорката на натпреварувачката програма на фестивалот, кои специјално за нашите читатели ни споделуваат што ... Read More »

Интервју со Катерина Славова, директор на EasyPlatform во Македонија

Денеска на Маркетинг365 имаме чест и задоволство да разговараме со Катерина Славова, директор на EasyPlatform во Македонија, најбрзо-растечката интерактивна рекламна платформа во државава, која несомнено стана редовен избор на голем број огласувачи при нивните маркетинг кампањи. Повеќе за нејзината професионална кариера и придобивките за огласувачите и медиумите од соработката со EasyPlatform прочитајте ... Read More »

Интервју со Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стратегиски маркетинг Insider ID

Денеска на Маркетинг365 имаме задоволство како гостин да го имаме Г-дин Сергеј Зафироски, основач и генерален менаџер на агенцијата за истражување на пазарот и стретегиски маркетинг Insider ID. Сергеј несомено е дел од младата елита на претприемачи и менаџери во Македонија кои одлучија да го напуштат корпоративниот свет и со ... Read More »

Интервју со Предраг Николовски, маркетинг и односи со јавност во Ford: “Јавноста вреднува вистински брендови“

Денешен гостин на Маркетинг365 е Г-дин Предраг Николовски, раководител на одделот за маркетинг и односи со јавност во компанијата Mи-Да Гранд Моторс која е овластен и ексклузивен импортер на возилата Ford во Македонија. Повеќе за неговите предизивици како прв човек кој се грижи за еден од најпознатите и најкупувани автомобилски брендови во државава, ... Read More »

Најдобрите Google AdWords искуства од регионот: Мирослав Варга, Сертифициран AdWords тренер

Google AdWords е глобален лидер во онлајн рекламирањето. Присутен на најголемиот пребарувач, Google, каде што има ексклузивни права, AdWords прераснува во главната алатка  на онлајн маркетерите. Но, има многу повеќе од тоа што можеме на прв поглед да го разбереме во оваа платформа. Скрипти, римаркетинг, таргетирање на IP адреси, прецизно ... Read More »

Интервју со Роберт Чобан, сопственикот на најголемата медиумска империја на Балканот

Денешен гостин на Маркетинг365  е Г-дин Роберт Чобан, oсновач и претседател на медиумската куќа Color Press Group од Србија, издавачи на повеќе од 60 медиумски брендови во регионот и Македонија како што се “Свет“, “Лепота и здравје“, “CKM“, “Браво“, “JOY“, “Auto Start“, “Metal Hammer“, “TV Novele“, “Alan Ford“, “PC Magazin“ и др. ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365