Home » Истражувања (page 10)

Истражувања

Содржината поддржана со реклами и понатаму е омилена во рестечкиот медиумски универзум

Овој тип на содржина успеа да го задржи чекорот со драматичните промени во медиумскиот пејзаж и навиките на потрошувачите И покрај се поголемиот број на медиумски содржини и речиси неограничената количина на содржини на располагање на потрошувачите, еден вид на содржина на која корисниците го трошат своето време остана прилично ... Read More »

Тинејџерите драматично го напуштаат Фејсбук

Тинејџерите ја напуштаат социјалната мрежа Фејсбук во корист на други платформи како што се Снепчат или Инстагран, покажува студија од истражувачкиот центар „Пју”, пишува Гардијан. Во студијата за оваа година, „Пју“ објави дека Фејсбук се користи, „значително помалку“,  од процентот на тинејџери кои се изјасниле дека користат Јутјуб  (85%), Инстаграм (72%) ... Read More »

Извештајот Gunn 100 ни ги открива лекциите научени од најдобрите креативни кампањи во светот

2017 беше година на “цели”, година во која креативноста се спои со технологијата и во која што емоциите беа главен елемент на видео кампањите Цел, технологија и емоции се трите главни теми кои се повторуваат во најдобрите креативни кампањи во светот минатата година, открива Gunn Report, глобалниот индекс за креативна, ... Read More »

Како вештачката интелигенција може да го подобри вашето работење

Вештачката интелигенција (AI) може да има голема примена во работењето, а овде можете да видете неколку примери за тоа како ја користат компаниите Извор: 16Best.net; Пишува: Karthik Reddy Новиот бран на маркетинг е во развој и потенцијално може целосно да го промени светот на бизнисот и трговијата. Тоа е тип ... Read More »

Маркетинг Мрежа и ИПСОС го започнаа проектот Agency Report!

Порталот Маркетинг Мрежа, во соработка со агенцијата за истражување на јавното мислење Ipsos Strategic Marketing, започна студија за работењето на агенциите наречена Agency Report. Во анализата ќе бидат вклучени сите агенции што работат во Србија во областа на пазарните комуникации, распоредени во седум групи. Целта на ова истражување е анализа ... Read More »

Дигиталниот колач во Србија изнесува 29,48 милиони евра

Според податоците кои ги изнесе Раде Тричковиќ од агенцијата Httpool, вредноста на пазарот за дигитален маркетинг во Србија, во изминатата 2017 година, изнесувал 29,48 милиони евра со што онлајн огласувањето во вкупниот огласувачки колач во земјата учествува со 15% до 20%. Овие бројќи беа деновиве презентирани како извадок од AdEx ... Read More »

Вложувањата во дигиталното огласување би можеле да ги престигнат традиционалните канали до 2021 година

Глобалните вложување во огласувањето ќе бележат стабилен раст од над 5,0% годишно до 2022 година eMarketer ја објави својата најнова студија за прогнозите за вложувањата во огласувањето, во која заклучува дека дигиталните канали ќе ги престигнат традиционалните медиуми веќе во 2021 година. eMarketer е во своето истражување заклучува дека оваа ... Read More »

Објавени податоците за хрватскиот огласувачки пазар во 2017 година

Закупот на огласувачки простор во хрватските медиуми во 2017 година е намален за 1,7% во однос на претходната, но затоа првиот квартал од 2018 бележи пораст на нивото на инвестициите. Хрватското здружение на компаниите за деловни комуникации (ХУРА) на настанот “Денови на комуникациите“ кој се одржа во Ровињ, го објави ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365