Home » Истражувања (page 5)

Истражувања

Пазарот на дигитално огласување во Централна и Источна Европа е најбрзо растечки!

Регионот на Централна и Источна Европа (ЦИЕ) има некои од најбрзо растечките пазари за дигиталнo огласување во Европа, но тие исто така се најмалку зрели пазари, како и најподложни на ризиците од Општата регулатива за заштита на податоците (GDPR), се наведува во новиот извештај на IAB Европа. Извештајот AdEx Benchmark ... Read More »

Apple и понатаму е највредна компанија на светот

Листата на 100 највредни компании во светот ја предводат најпознатите технолошки компании – Apple, Alphabet, Tencent и Alibaba Во текот на изминатата година, технолошки сектор ширум светот забележа импресивни деловни резултати. Затоа не е изненадувачки што првите 10 места на листата на најголемите светски компании ги презедоа токму тие. Според ... Read More »

Македонија на прво место по квалитет на услугите во регионот

Во периодот од 15 мај – 15 јуни 2018 година, истражувачката компанија Хераклеа, во соработка со агенциите за тајно купување на регионот, десетти пат по ред, го спроведе своето истражување за основните елементи на квалитетот на услугите со цел пронаоѓање на најдобрите во регионот. Во студијата учествуваа шест земји од ... Read More »

Милениумците и припадниците на генарацијата „Z“ не се подготвени за 4-тата индустриска револуција

  Родените во периодот од средината на 1980-тите до средината на 1990-тите, познати како милениумци и родените помеѓу средината на 1990-тите до средината на 2000-тите години, познати како генерација “Z”, се многу свесни дека четвртата индустриска револуција го обликува работното опкружување и чувствуваат дека постои потенцијал за луѓето да се ... Read More »

Колкави биле приходите на најголемите пет приватни телевизии во Македонија во 2017 година?

  Во текот на 2017 година, најголемите пет приватни телевизии од Македонија кои емитуваат програма на државно ниво (Сител, Канал5, Алсат, Телма и Алфа) оствариле вкупни приходи од 1 071 887 865 денари (17 429 070 евра), покажува анализата на завршните сметки која ја направи Маркетинг365. Најдобро сработила ТВ Сител, ... Read More »

WARC го објави новиот Извештај за глобалните трендови во огласувањето фокусиран на принтот и дигиталното издаваштво

Комбинираните приходи на печатените брендови во светот на глобално ниво опадна до 27,8 милијарди долари во периодот помеѓу 2012 и 2017 година, при што порастот на приходите од тиражите и дигиталното огласување не е доволен за да се ублажи падот на 40,1 милијарди долари во налози за принт огласи во ... Read More »

Погледнете ги трендовите и листата на најголемите огласувачи во САД

Најголемите огласувачи во Соединетите Американски Држави ги стегаат своите буџети, но затоа пак, инвестициите во рекламирањето се зголемуваат на интернет-пазарот. Ова беше клучниот увид од 63 годишен извештај на Leading National Advertisers, кој го објавува магазинот AdAge. Подолу, погледнете ги клучните сознанија од најновиот извештај кој ги истражува трендовите меѓу ... Read More »

Земјите со најголема репутација во светот

Шведска е земја со најголема репутација во светот. Ова го покажа истражувањето на Институтот за репутација, кој ја мери репутацијата на државите во светот според неколку фактори и кој излегува од 2008 година наваму Во истражувањето биле вклучени одговори на повеќе од 58. 000 испитаници од Канада, Франција, Германија, Италија, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365