Home » Креативен импулс

Креативен импулс

Дали ова е најдобрата Божиќна реклама оваа година?

Погледнете ја приказната за радоста и значењето на дарувањето со Елтон Џон во главната улога Секоја година пред Божик, компаниите и брендовите се натпреваруваат кој ќе ја сними најдобрата реклама. Оваа година дефинитивен победник e ланецот на стоковни куќи Џон Луис, кој претстави видео спот со Елтон Џон во главната ... Read More »

„Кокошка против мисирка“ е епскиот празничен двобој на KFC

„Мисирката доаѓа и си оди, но кокошката е тука да остане!“, истакнува брендот за брза храна KFC во својата нова Божиќна реклама – драматичен анимиран двобој помеѓу двете „кралици“ на пилешкото месо. Земајќи инспирација од старите Вестерн филмови, рекламата започнува на снежна планинска рамнина. Една кокошка храбро чекори низ тундрата, ... Read More »

Технологија од 21 век во Викторијанска Божиќна реклама

Британскиот ланец на маркети за технологија и електрични уреди Currys PC World во својата нова Божиќна реклама „The Magic of Christmas Upgraded“, вметна дел од модерните производи кои ги продава во традиционална Викторијанска околина. Рекламата забавно ги спојува старото и новото, при што гледаме раскошно облечен домаќин на забава кој ... Read More »

„Немој да се сомневаш во себе, тој имаше намера да те повреди“

Повеќе од 20,000 луѓе во САД секојдневно пријавуваат семејно насилство. Бројките се драстични – 20 луѓе во минута се физички малтретирани од интимен партнер. Тоа значи 10 милиони жени и мажи во една календарска година. Јасно е дека на луѓето им е потребна помош, но допирањето до жртвите на семејно ... Read More »

Ако на едни од најфотографираните и најдопирани гради во светот се развие грутка, дали некој ќе го забележи тоа?Погледнете

Ако грутката на најпознатите, најфотографираните и најчесто допираните гради во Ирска може да остане незабележана, тогаш жените навистина мора да бидат внимателни и темелни во прегледот на своите гради Ако на едни од најфотографирените и најдопирани гради во светот се развие грутка, дали некој ќе го забележи тоа? Ова прашање ... Read More »

Канаѓаните со Даунов синдром започнаа кампања со која бараат да бидат ставени на листата на загрозени видови

Може ли воопшто една група на луѓе да се категоризира како загрозен вид? Оваа кампања дава аргументи зошто ова би било можно Канаѓаните со Даунов синдром сакаат да бидат првите луѓе кои ќе бидат додадени на листата на загрозени видови, а ѕвездите во спотовите во новата кампања, која е направена ... Read More »

Црно жолтата лента од места на злосторства претворена во политички промотивен материјал

Еден универзално препознатлив симбол на генијален начин е претворен во политички промотивен материјал Креативците од агенцијата McCann, Ешли Глас и Франциско Валенцуела, креираа една фотографска кампања во која користеа еден неочекуван облик на промотивен материјал за да ги повикаат луѓето на гласање. Имено, тие го земаа препознатливиот знак за предупредување, ... Read More »

KFC претвори еден критички твит во цела рекламна кампања

Ланецот ресторани за брза храна KFC во Обединетото Кралство и Ирска очигледно нема проблем да прифати критика. Напротив, кога брендот мораше да затвори голем број на ресторани поради неочекуван недостиг на пилешко месо, ја лансираше една од најдобрите извинувачки кампањи на сите времиња, едноставно насловена “FCK.” Овој пат, KFC изгради ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365