Home » Креативен импулс (page 30)

Креативен импулс

Картонските кутии на Икеа можат да бидат најдобри играчки

Икеа наоѓа нови начини да го намали своето влијание врз животната средина и истовремено им дава на децата идеи за играње Икеа е една од оние компании чии производи бараат многу картонска амбалажа, но сега пронајдоа одличен начин нивните картони добро да се искористат, а истовремено да го зајакнат нивниот ... Read More »

Одлична кампања на БХ Телеком

Фудбалската репрезентација на БиХ, ги покажа своите актерски способности, а пред сè играчот од средниот ред Миралем Пјаниќ, кој има централна улога во новата реклама за БХ Телеком. Во видеото, фудбалерите покажуваат дека не можат без телефон и интернет, дури и пред почетокот на самиот натпревар. Во спотот се појавува ... Read More »

Хрватска добива дигитални паметни говорници

Хрватскиот Телеком и компанијата Go2Digital започнаа замена на постоечките телефонски говорници во најфреквентните локации низ Хрватска и поставување на нови дигитални говорници, кои нудат широк спектар на нови услуги Хрватски Телеком и хрватската агенција специјализирана за надворешно дигитално огласување Go2Digital, потпишаа договор врз основа на кој започнаа модернизација на телефонските ... Read More »

Златен Даб пиво од 0,5л #безетикета како знак на поддршка на различностите!

За адвертајзингот порано можевме да кажеме дека е едноставен. Ќе го земевме продуктот, ќе ја истакневме неговата “посебна функционалност“, ќе кажевме дека е многу забавен и кул…..и спакуван во некој озбилен/хумористичен/документарен стил ќе ја пренесевме пораката што треба да мотивира лојалност или купување. Но времињата се менуваат, луѓето и општеството ... Read More »

Хрватски стартап доставува очила со дрон

Во Хрватска, законот е таков што дроновите се уште не можат да се користат за автономни летови на поголеми растојанија Два хрватски стартапи, FramesPage и HexaWorx, ги здружија силите и доставија диоптриски очила со дрон. Употребата на овие беспилотни летала за комерцијални цели во моментов е во развој и иако ... Read More »

Што ќе се случи кога најпопуларните видео блогери ќе ги заменат своите канали?

Иновативна кампања на агенцијата Лео Бернет Букурешт насловена Vloggers’ Swap ги искористи податоците со цел милиони милениумци да ги соочи со дијаметрално спротивни работи од она што обично им се допаѓа Телеком Романија, една од трите најголеми телекомуникациски компании во Романија, одлучи да ги разбие т.н. “филтер балони” на милениумците ... Read More »

Центарот на Љубљана претворен во урбана градина за спас на пчелите

А1 Словенија и Греј Љубљана, по повод Светскиот ден на пчелите, поставија медоносни растенија во центарот на Љубљана, кои што граѓаните можеа да ги земат дома, со цел да им помогнат на градските пчели да најдат храна Поради влијанието на глобалното затоплување во времето на цветање, пчелите се соочуваат со ... Read More »

“Дали се правите себе си привлечни за ракот?”

Светскиот фонд за истражување на ракот заедно со познатиот фотограф и режисер Џон Ранкин Вадел создадоа серија на фотографии и кратки филмови за кампањата, која претставува нов краток пет минутен “тест” за рак, Cancer Health Check, а со цел да се подигне свеста на луѓето дека исхраната и ризикот од ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365