Home » Креативен импулс (page 4)

Креативен импулс

Икеа ја слави 40-годишнината на своите полици за книги со настан кој ја поттикнува културата на читање

ИКЕА минатиот викенд го прослави 40 роденден на своите Били полици за книги, во што им помогна агенцијата DDB Италија која се понесе од идејата овој роденден да го поврзе со моменталната култура на читање во оваа земја. Граѓаните на Италија читаат сè помалку и помалку (се проценува дека 57,6% ... Read More »

Одлична кампања на Unilever -Етикета за облека која всушност е разложлив детергент за перење

Популарниот бренд на детергенти за перење Omo (познат и како Persil) на компанијата Unilever создаде специјална етикета за облека која е 100% разложлива во вода и може да се употребува како детергент и до три перења. Идејата е развиена од страна на агенцијата TBWA/RAAD, која е задолжена за блискоисточниот пазар ... Read More »

Шведска ја промовира целата држава како ресторан на отворено

Во 2017 година, туристичката иницијатива Visit Sweden ја стави цела Шведска на Airbnb. И сега направи нешто слично, но со акцент врз храната. Во најновата кампања, Шведска беше ставена на Bookatable.com под категоријата „ресторан“, каде луѓето може да јадат плодови собрани директно од природата. Како дел од кампањата, која е ... Read More »

Citroën прославува 100 години со кампања која ја промовира слободата

За својата стогодишнина, Citroën со помош на агенцијата BETC Traction создаде нова епизода на бренд кампањата која беше лансирана во април минатата година Citroën лансираше нова епизода на својата бренд кампања, која за нив ја креираше агенцијата BETC Traction, а со која прославува 100 години од своето постоење. Филмот е ... Read More »

Салвадор Дали „вратен“ од мртвите со помош на вештачка интелигенција

Соодветно на неговиот стил, господарот на надреализмот Салвадор Дали се „врати“ од мртвите за да ја одбележи 30-годишнината од својата смрт во новата кампања „Дали живее“ (Dali Lives). Со употребата на вештачка интелигенција, музејот „Дали“ од Флорида и агенцијата Goodby, Silverstein & Partners (GSP) создадоа инсталација преку која самиот легендарен ... Read More »

Забавна кампања која на необичен начин сака да ги охрабри децата да јадат здрава храна

Децата стануваат херои во борбата против “злогласниот“ зеленчук во оваа забавна кампања Во новата кампања на британската телевизија ITV и иницијативата за здрава исхрана кај децата Veg Power, различните зеленчуци се всушност чудовишта кои единствено може да се победат само ако се изедат. Едноминутната реклама, режирана од страна на Ниниан ... Read More »

Нова кампања на Киндер за малите моменти кои кратко траат, но кажуваат сè

Неколку агенции од Publicis Groupe во Италија започнаа нова кампања за Киндер, со што овој бренд за прв пат на глобално ниво го лансираше својот нов слоган, „A little, a lot“. “A little, a lot” претставува синтеза на новата стратегија на брендот, која има за цел да го направи брендот ... Read More »

Едноставна и импресивна кампања на компанијата Скај

Малиот пропуст во рекламите за популарните филмови ги нагласува придобивките на видео содржините на барање (VoD) Скај Германија и агенцијата “Сервисплан” лансираа одлична едноставна кампања, чии реклами само со една буква покажуваат колку е безвредно да се пропушти почетокот на филмот. Оваа кампања многу впечатливо ги нагласува придобивките од функцијата ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365