Home » Креативен импулс (page 67)

Креативен импулс

Фејсбук ги лансираше своите први ТВ реклами за UK пазарот

Фејсбук започна ТВ и outdoor кампања во UK, промовирајќи го своето значење во задржувањето на постојаните и креирањето на нови пријателства. Кампањата која беше креирана од in-house тимот The Factory е насловена како “the friends“ и е придружена со две ТВ реклами кои за прв пат се наменети за британскиот ... Read More »

Пјерлуиџи Колина како главен лик во новата реклама на MasterCard

Најпопуларниот фудбалски судија на сите времиња, Пјерлуиџи Колина е главниот лик во новата реклама на MasterCard, еден од главните спонзори на Лигата на шампиони во фудбал.  Две “маалски” екипи се сретнаа на терен во Турција во меч кој требаше да биде ист како и повеќето што претходно ги имаат одиграно. ... Read More »

Дизајнерска поддршка за хуманитарната акција за помош на погодените од поплавите

Со цел да ја поддржи акцијата за солидарност и да помогне за покревање на свеста за  потребата за помош на настраданите од поплавите во источна Македонија, дизајнерот Драган Стојановски изработи серија постери кои ги отсликуваат катастрофалните последици со кои ќе се соочат погодените граѓани во следниот период. „Сочувствувам со семејствата чии што домови ... Read More »

Tritex ја промовираше својата нова реклама

Производителот на машка и женска долна облека Tritex underwear од Прилеп, ја промовираше своја нова реклама изработена во соработка со продукција  Dream Factory и агенцијата Chapter4 од Скопје. Погледнете ја во продолжение: Read More »

Новата “Ти не си ти – кога си гладен“ реклама на Сникерс

Кога зборуваме за Сникерс…некои ги обожаваат…..а некои неможат да ги смислат….зборуваме за нивните рекламите….чоколадите ги сакаат сите :) Веројатно еден од најзапазените а и нај-annoying рекламни слогани е нивниот “Ти не си ти кога си гладен“ кој го слушавме повеќепати прикачен на неколку нивни ТВ реклами. По повод Супер Бол 2014, Сникерс, ... Read More »

Чиста егзотика !

(РЕГИОН) – Креативната агенција “Popular Bruketa&Žinić OM“ од Србија, ја осмисли и ја реализираше новата комуникациска платформа за брендот Hello! на компанијата Fruvita. “После повеќегодишните распеани кампањи и повикување на поими како што се : насмевка, освежување и други општи работи, одлучивме во потполност да ги промениме работите. Овојпат се решивме да ... Read More »

Супер Бол рекламата на Victoria’s Secret

По седумгодишно отсуство на телевизиските екрани за време на популарниот натпревар, брендот за долна облека Victoria’s Secret повторно ќе ги прати своите ангели за да ја заведат бројната публика. Вчера беше објавена рекламата со Кендис Сванапул, Адријана Лима, Лили Олдриџ, Беати Принсло, Алесандра Амбросио и Карли Клос, која ќе биде ... Read More »

Новата главна звезда на Reebok е….кокошка

Пред неколку дена Reebok ја лансираше кампањата “Free Range” која е придружена и со несекојдневно видео кое беше лансирано вчера и во кое главната улога ја има кокошка која со својот пример на секојдневна борба треба да ги охрабри луѓето да побегнат од монотоните и неинспиративни активности, потикнувајќи ги да пронајдат ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365