Home » Креативен импулс (page 76)

Креативен импулс

Gorenje и Volkswagen ги здружија силите и направија……фрижидер

Словенечката компанија Горење и германски Volkswagen ги здружија силите на заеднички проект за да создадат т.н. “ретро фрижидер“, односно ладилник чиј дизајн е инспириран од легендарното комбе VW TI, претставено во 1950 година. Новата серија фрижидери пресликува една од иконите на Volkswagen. Ова специјално издание на ретро фрижидери е достапно во ... Read More »

Најдобрите реклами кои се појавија за време на отворањето на Олимписките игри

Самиот чин на свечено отворање на Олимписките Игри во Рио како никогаш досега привлече огромно внимание од целата светска јавност и тоа не остана незабележано од топ брендовите кои одвоија големи средства за да се појават за време на спектаклот следен од милиони гледачи низ целиот свет. Ако сеуште не сте ... Read More »

Samsung ги комбинираше химните од светот во една песна за Рио 2016

Националните химни на повеќе земји од светот беа споени во една песна за интернационално единство во новиот спот на Samsung за Олимписките игри. Направена од Leo Burnett Chicago и Leo Burnett Sydney, новиот телевизиски и дигитален спот е нешто многу повеќе од обична промоција на новиот Samsung Galaxy S7 Edge. ... Read More »

Аплауз за Крива Река

После успешната и забележана кампања „ Драма во такси“, стигнува ново вирално видео кое произлегува од концептот кој го симболизира слоганот на Југословенсиот драмски театар  (JDP)  „посетете го JDP” со кој се нагласува емоционалното доживување кое театарскиот чин им го нуди на посетителите. Поаѓајќи од тоа дека театарот е за ... Read More »

Интересен спот на W+K Индија за Најк во кој се слави женската сила

Спортот во Индија има проблем со имиџот, посебно за жените, тврди Мухамед Ризван, креативен директор на агенцијата Wieden+Kennedy India. Овај факт претставува интересен предизвик за клиент како што е Најк. “Она што сакавме да го овозможиме е комплетен мејковер така што спотот го направивме cool, пристапен и забавен”, вели Ризван. ... Read More »

Поинаков пристап во outdoor рекламирањето на агенцијата Divison во кампањата за Toyota RAV4

На средината на месецов Toyota стартуваше билборд кампања за новиот модел на SUV возилото RAV4, насловена како “Му нема рамен”, на повеќе локации низ главниот град. Идејното решение е на маркетинг агенцијата Division, чиј креативен тим во соработка со “Калаплакат” креираа нешто несекојдневно за македонскиот пазар. Станува збор за концепт ... Read More »

Плазма Мини Мини : Кампања која не престанува да забавува

Еден од омилените брендови на ова подрачје е сигурно Плазма кекс. Веќе педесет години Плазма е дел од нашето секојдневие, за многу од нас и симбол на некои од најубавите моменти во животот. Најновиот член на Плазма фамилијата е Плазма Мини Мини кој се обраќа на најмладата полулација за кои ... Read More »

Избрани победничките плакати од конкурсот за кампања за крводарителство

Конкурсот за идејно решение за плакат на тема „Дарување крв, младост, хуманост“ коj го објавија Црвен Крст и Плакарт – Здружението на графички дизајнери, привлече голем број дизајнери од земјава и од странство. Конкурсот траеше од 1 март до 15 април. Авторите на плакатите требаше да понудат промотивен плакат за ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365