Home » #M365Voice (page 3)

#M365Voice

CreativeVoice: Ива Дујак (Brand Union)

M365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Многу сум среќна што по години упорност и по малку инает, започнавме да добиваме простор за кампањи кои излегуваат надвор од шаблонот на ТВ реклама со насмеано семејство кое ... Read More »

PR Voice: Тодор Стојчевски (Чептер 4 Македонија)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Интересна секако. Би рекол дека беше одлична година за Чептер 4 Македонија и тоа во сите сегменти на работењето. Веќе сме во седмата година од нашето постоење кога е неопходно да се ... Read More »

MediaVoice: Александар Манев (Фактор)

M365: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? Изминатава година тимот на Фактор ке ја памети како година полна со важни настани и предзивици, на која тимски одговоривме на ниво на задача и поставени цели. Во основа ја исполнивме нашата стратегија, го ... Read More »

MediaVoice – Младен Чадиковски: 2018-та е пропуштена, следната година мора да донесе пресврт на медиумската сцена!

M365: Каква година беше 2018 за новинарството, за медиумскиот пазар? 2018 та беше година на нови предизвици во која многу очекувавме, а малку работи се остварија, глобално зборувам во медиумската сфера. Новинарската фела имаше високи очекувања дека медиумски реформи во Македонија ќе се случат а со тоа новинарите и медиуми ... Read More »

CreativeVoice: Марко Стојановиќ (Division)

М365: Што е она што ќе Ви остане во сеќавање од 2018 година а е поврзано со работата на Вашата агенција? Па сметам дека имавме одлична година во која реализиравме повеќе квалитетни кампањи. Можеби најмногу би го издвоил лансирањето на Стоби Флипс, со кое го добивме првиот македонски бренд во вселената, ... Read More »

PR Voice: Магдалена Михајловска (Имиџ ПР)

М365: Како ја оценувате 2018 за вашта ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Неколку поголеми проекти на кои работевме во годинава што изминува дефинитивно ја одбележуваат годината што изминува. Иако се работи за нормален тек на работење, ги издвојувам овие проекти, бидејќи за нас беа ... Read More »

MediaVoice: Александар Дамовски (MKD.mk)

M365: Каква година беше 2018 за вашиот медиум? Што е она по што ќе ја паметите? Поголема читаност, зголемена доверба, влијание, новинарски многу позрели… без ефект во однос на комерцијалниот дел. Пад на приходи за речиси 30 отсто. M365: Како гледате на симбиозата помеѓу ПР и маркетинг агенциите и медиумите во ... Read More »

PR Voice: Љупка Наумовска (Honeybiz)

M365: Како ја оценувате 2018 за вашата ПР агенција? Што е она по што ќе ја паметите најмногу? Воздржаност и повлекување на корпоративниот сектор со паралелно засилување на комуникациите на граѓанскиот сектор го трасираа курсот на ПР индустријата во 2018та. Се засилија темите врзани за социјално претприемништво, права на маргинализирани ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365