Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 110)

Маркетинг & Адвертајзинг

ManageFB – апликација за олеснето работење со Фејсбук

ManageFB

Во последниве 5 години, Фејсбук стана социјалната мрежа на која се “прибраа“ најголем број на луѓе, како во светот така и кај нас. Истражувањата покажуваат дека ФБ и во иднина ќе биде водечка социјална мрежа, но не само кај крајните корисници – физичките лица, туку и кај компаниите. Всушност, кога ... Read More »

Гергов – “Direct Media ќе биде најсилната маркетинг агенција во Југоисточна Европа“

Во денешното интервју за Media Marketing, бугарскиот медиа и адвертајзинг тајкун Красимир Гергов, за кого пред еден месец пишувавме дека ја купи една од најголемите агенции во регионов Дирецт Медиа открива дел од своите планови. Гергов кој сега е сопственик на 95% од агенцијата вели дека одсекогаш бил заинтересиран за балканот како ... Read More »

Спремни за лет? После ова видео, да!

Македонија нема своја авиокомпанија на која што би и го осмислувале маркетингот или би го следеле истиот со голема доза на внимание. Знаејќи ја балканската и македонската културна нишка, поголеми скршнувања од клише пораките на една авиокомпанија со насмеани стјуардеси како стојат на билборд и нема да има (се надевам ... Read More »

Во Хрватска се формираше зружение за саморегулатива на деловните комуникации

Пред неколку дена во Загреб е основано Хрватско здружение за саморегулација на деловните комуникации која има за цел унапредување на квалитетот, угледот, веродостојноста и улогата на деловните комуникации во заедницата. Основни активности на здружението ќе бидат проверување на жалбите во врска со пораките на кампањите, укажување на прекршувањата на Законот ... Read More »

Таргетирано огласување со SunWireless Advertising сервисот

SunWireless во Македонија е присутен со повеќе од 550 хотзони меѓу кои неколку екстра атрактивни локации како Аеродромите на ТАВ во Скопје и Охрид, дел од најпознатите хотели во Републиката, сите студентски домови, арената “Борис Трајковски“, Аква Паркот, Автобусите на ЈСП, Автобуската станица, најпознатите кафичи и ресторани, главните улици и плоштадите во 17 ... Read More »

Нутела го следи примерот на Кока Кола со индивидуализиран advertising

NUTELA , Нутела

Очигледно дека во изминатиов период големите брендови од  food & beverage индустријата се повеќе се фокусираа на емоцианалната страна на потрошувачите со цел да ја продлабочат онаа емоционална врска  и да ги зголемат лојалноста и продажбата. По примерот на Кока Кола со нивниот слоган « Share with », Нутела исто ... Read More »

AVE анализа на Самитот Македонија 2025

Еден од бизнис настаните кои изминатиот месец предизвикаа најголемо внимание во јавноста, секако беше и инвестицискиот самит “Македонија 2025“. На самитот се дискутираа прилично стратешки теми за развојот на нашата Република, присуствуваа звучни бизнис имиња и очекувано е што ова случување доби и тоа како голем медиумски публицитет. Во соработка ... Read More »

Бесплатна маркетинг лекција од Колгејт

Изминатава година многу се зборуваше за кампањата која Y&R Бразил ја имаа за Колгејт. Да бидам искрен никогаш не застанав да ја разгледам “на купче“ и да видам што тука се крева голем buzz околу кампања за забен конец. Пред неколку дена на еден регионален портал повторно беше спомената оваа ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365