Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 30)

Маркетинг & Адвертајзинг

Saatchi&Saatchi Полска лансираше револуционерен ‘Baby Browser’

“Пребарувачот за бебе” им овозможува на родителите да читаат битни информации а истовремено да им обезбедат и стимулативни содржини на своите најмили. Saatchi & Saatchi Полска во соработка со водечкиот полски сајт за родителство Rodzice.pl, ко-лансираше “Baby Browser – Пребарувачот за бебе”, додаток за Google Chrome кој им овозможува на родителите да читаат ... Read More »

Новите VAPORMAX NIKE патики беа лансирани во вселената

Агенцијата Space150 го одбележа ‘’Air Max Day’’овој викенд со ‘’високо лансирање’’ на најновиот производ на компанијата Nike.. Со цел промоција и лансирање на новите Vapormax патики (а воедно и 30 годишнината на  Nike Air Max брендот), агенцијата Space150 една патика со помош на метеоролошки балон прати во вселената. Креативниот директор на агенцијата Space150 Ned ... Read More »

Еко билбордите на Toyota за моделот Mirai го прочистуваат воздухот околу себе

Нова технологија за елиминирање на азот диоксид од воздухот Најновите билборди на Toyotа за моделот Mirai со електрични ќелии, не само што промовираат еколошки производ – тие помагаат во чистењето на воздухот околу себе. Во приодот од 3 април до 28 мај оваа година, 37 билборди во Лос Анџелес и ... Read More »

Bruketa&Žinić OM стана дел од WPP

Најголемата светска групација во маркетинг комуникациите WPP купи мнозински пакет акции во хрватската агенција Bruketa&Žinić OM која ќе се спои со Grey Zagreb и сега станува Bruketa&Žinić&Grey. Bruketa&Žinić OM, една од најнаградуваните агенции во Хрватска и регионот, го објави постигнувањето на договорот со најголемата светска комуникациска групација WPP за нивното инвестирање во ... Read More »

Зошто Barbie сака да ни прикажува татковци кои си играат со своите ќеркички

Откако новиот изглед на Barbie беше прикажан во 2016, брендот започна нови планови за поамбициозен маркетинг проект: да им овозможи на потрошувачите да ја засакаат Barbie за нешта кои не се однесуваат само на нејзиниот изглед. Тимот на Mattel, компанијата позади брендот, сака да го пренасочи фокусот на потрошувачите на целите ... Read More »

„Биди фер – за детство без пречки“ нова кампања на Уницеф и Идеа Плус Скопје

Уницеф во соработка со агенцијата Идеа Плус од Скопје започна кампања за спречување на дискриминацијата на лицата со посебни потреби. Со кампањата „Биди фер – за детство без пречки“, треба да се влијае кон подигање на јавната свест и обезбедување поддршка за правата и учество на децата со попреченост во општеството ... Read More »

Амбициозен маркетинг проект на Mercedes-Benz кој покажува што значи “да се порасне”!

Кога бев само дете, татко ми ми кажа дека успесите и неуспесите се мерат преку едноставната способност за следење на правилата. Со текот на растењето некои од тие правила станаа многу поочигледни за мене отколку што беа да речеме кога бев 8 години. Некои од ”бенчмарковите” на возрасната доба беа: ... Read More »

P&G лансираше #WeSeeEqual кампања во очи меѓународниот ден на жената

Procter & Gamble (P&G) започна кампања поз назив „#WeSeeEqual“ која ја промовира рамноправноста на половите во очи на Меѓународниот ден на жената, 8 март. Суштината на кампањата е видео кое ги руши стереотипите преку снимки на жени и мажи кои им пркосат на традиционалните родови улоги. На пример, снимката на ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365