Home » Маркетинг & Адвертајзинг (page 5)

Маркетинг & Адвертајзинг

Соосновачот на CP+B Алекс Богуски се враќа во светот на адвертајзингот после 8 години

Алекс Богуски, соосновачот и поранешен извршен креативен директор на Crispin Porter + Bogusky, се враќа во агенцискиот свет 8 години откако целосно се оттргна од адвертајзингот. Тој ќе ја превземе улогата на генерален креативен инжинер во матичната CP+B. „Се наоѓаме во одлучувачки момент за иднината на адвертајзинг индустријата. Потребите на ... Read More »

Новите Супер-колачи на Виталиа со Брајова азбука!

Македонскиот производител на здрава храна Виталиа продолжува со своето општествено одговорно делување. Покрај тоа што креира здрави производи за цела популација, произведува и специфични производи за одредена категорија консументи, за луѓе со попреченост, а овој пат се реши да им помогне на лицата со оштетен вид. Имено компанијата се погрижи ... Read More »

MSL ја продолжува соработката со Golden Drum како ексклузивен ПР партнер на фестивалот

Фестивалот Golden Drum, еден од најценетите креативни натпревари во Европа, ја продолжи соработката со MSL како ексклузивен ПР партнер трета година по ред. Мрежата на агенции на MSL ќе биде одговорна за спроведување на сеопфатни комуникациски активности на 17 пазари од Европа – Австрија, Бугарија, Хрватска, Чешка, Финска, Грција, Унгарија, ... Read More »

mts и McCann Белград ја претставуваат најголемата оптичка мрежа во Србија

Можете ли да го замислите светот без интернет? Денес, кога сè ни е на дофат на рака, со само еден клик, веќе не се поставува прашањето дали може, туку колку брзо. Дигитализацијата е дел од нашата реалност, нешто за кое постојано се зборува, но често на апстрактен начин. Ултра брзиот ... Read More »

Предности на агенциите кои имаат сопствени алатки и технологии

Агенциите кои имаат поголема контрола над своите технологии за програматско огласување постигнуваат подобар успех според цела низа на критериуми кога станува збор за медискиот закуп и мерењето Агенциите кои користат сопствени технологии за програматско огласување може да изградат подобри односи со издавачите и да испорачаат повеќе за своите клиенти, според ... Read More »

Спас за локалните пивници!

„Британската пивска алијанса“ е организација која вообичаено има прилично комфорна работа: да ги поттикнува Британците да пијат пиво. Но, оваа организација сега го менува тонот и собира поддршка за една блиска и драга кауза за многумина во Обединетото Кралство – одржување во живот на локалните пабови. Со широката кампања „Long ... Read More »

McDonald’s прогласен за огласувач на годината во Азија

Фестивалот Spikes Asia откри дека McDonald’s е овогодинешниот добитник на престижната награда “Огласувач на годината” – највисоко признание за брендови кои се издвојуваат по квалитетот и иновативноста на нивните креативни кампањи во Азија. Како глобален бренд кој внесува посебен “вкус” во секој од различните азиски пазари, McDonald’s успешно го одржува ... Read More »

Агенциите од IPG Mediabrands SEE меѓу водечките во Србија, Хрватска и Бугарија

Според годишниот извештај RECMA, IPG Mediabrands SEE, односно агенциите UM Белград, UM Загреб и UM Софија, кои работат во рамките на I&F McCann група, се рангираа меѓу водечките три медиски агенции на пазарите во Србија, Хрватска и Бугарија, единствените земји во регионот опфатени со ова истражување. “Како тим, а и ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365