Home » ПР (page 10)

ПР

Објавена листата на топ 10 ПР агенции во светот според финансиските резултати

Holmes Report традиционално и оваа година ја објави ранг листата на 10 најуспешни ПР агенции во светот според приходите за изминатата година. Edelman повторно се наоѓа на врвот со пораст од 8,8% во споредба со 2014 година и приходи од скоро 812 милиони американски долари. Тоа е околу 12 милиони ... Read More »

APRA Porter Novelli ќе ги обедини сите свои агенции од регионот

Бугарската PR агенција APRA Porter Novelli ќе ги обедини сите свои сопствени канцеларии во Бугарија, Албанија, Косово, Македонија и Србија, како и филијалите претставници во Босна и Херцеговина и Црна Гора во APRA Porter Novelli Balkans Communication Group. Ова стана јасно од соопштението испратено до медиумите по завршената конференција АPRA Balkans ... Read More »

Започна 13-тата ПРО.ПР конференција

Во хотелот Малин, во Малинска, на островот Крк свечено беше отворена 13-тата по ред ПРО.ПР конференција. Предизвиците на комуникацијата во јавниот сектор и брендирањето и брендовите во односите со јавноста се клучните теми на овогодинешната конференција која ќе спои над 200 регионални лидери од ПР индустријата. Претседателот на организацискиот одбор ... Read More »

Објавени финалистите на SABRE Awards 2015!

Организаторите на престижните SABRE награди минатата недела го објавија списокот на финалистите за 2015 година за најдобрите комуникациски проекти во EMEA регионот (Европа, Блискиот Исток и Африка). SABRE наградите претставуваат најголемо натпреварување во ПР индустријата и нив ги доделува The Holmes Report, водечката светска независна организација за истражувања во индустријата за комуникации и ПР. SABRE Awards (Superior Achievement ... Read More »

10 работи кои ги нервираат ПР професионалците….а новинарите упорно ги прават!

За ПР професионалците кои редовно ги следат вестите поврзани со индустријата не е невообичаено да наидат на листи составени од новинари во кои се нагласени работите кои тие ги мразат во врска со вработените во ПР секторот. Исто и ние на Маркетинг365 пред повеќе од една година објавивме текст со наслов ... Read More »

Спонзорството – како ПР алатка

Спонзорството, разгледувано од аспект на ПР алатка, спаѓа во еден од поновите облици кои им стојат на располагање на компаниите за комуницирање со определена целна група до која е тешко да се допре со вообичаените маркетиншки методи. Убава дефиниција на спонзорството би била дека тоа МОРА да донесува корист и за спознорот и за спонзорираниот. Работа бр.1 ... Read More »

Отворени пријавите за IPRA Golden Word Awards 2015!

(СВЕТ) – IPRA изминатава недела го распиша конкурсот за престижната меѓународна ПР награда – IPRA Golden World Awards for Excellence. Оваа награда се доделува од 1990 година на најдобрите агенции, ПР менаџери и проекти. Натпреварувањето се одвива во преку 30 категории а минатата година за оваа награда беа пријавени преку 415 ... Read More »

Објавен зборник со позитивни примери на ПР пракса во Словенија

(РЕГИОН) – Словенечкото друштво за односи со јавност (PRSS) и IAB Словенија го издадоа стручниот прирачник “Теорија и пракса на словенечките односи со јавноста II“. Како што во уводот на зборникот напишал Iztok Verdnik, претседател на PRSS, зборникот докажува дека многуцентрично и многутематски во последниве речиси 15 години, продолжува (односно, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365