Home » ПР (page 20)

ПР

Едноставен водич за ПР новајлии

Marketing365 - PR newbies

Кога пред повеќе од десет години навлегував во професијата односи со јавноста (ПР), имав,  благо речено, поедноставена слика за предизвикот пред мене. За среќа, ме водеше силната желба да научам што е можно повеќе. Патем, процесот на учење и осознавање нови работи не престанува, затоа што ПР-от е професија која ... Read More »

PR 2020 – Конференција за односи со јавноста во Опатија (17 i 18 Октомври)

PR 2020, 14-тата конференција на Хрватското здружение за односи со јавноста (ХУОЈ) ќе се оддржи во Опатија на 17 и 18 Октомври во Гранд Хотелот “4 Опатински цвета“ Звезди на овогодинешната PR  2020 конференција ќе бидат Ralph Tench , познат универзитетски професор и раководител на докторски студии на Leeds Business School, како ... Read More »

Ironman loves HTC

Дигиталниот свет и секојдневно присутните производители на мобилни ги користат големите буџети за адвертајзинг за да бидат уште поприсутни (и повторно да се зборува за нив бидејќи претходно можеби не се зборувало во таа големина во која што истите посакувале). Да ви го претставам HTC – произведувач на една врста ... Read More »

Се што сте сакале да знаете за ПР-от, но сте се плашеле да прашате

Уште на почеток би сакал да расчистам со дилемата што ја наметнува насловот на овој текст. Сте го гледале ли класичното остварување на легендарниот Вуди Ален  – Everything You Always Wanted to Know About Sex (But Were Afraid to Ask) од 1972 година? Ако одговорот е потврден, а воедно сте ... Read More »

Новото лого на Yahoo!

Или подобро речено, 30-те нови лого дизајни на Yahoo. Yahoo e компанијата која добива се поголемо медиумско влијание, а тоа е пред се поради разните купувања што Marissa Mayer, (релативно) новиот директор ги има направено во изминатиот едногодишен период (време колку што всушност и е на позицијата). Со купувањето на ... Read More »

Влијанието на креаторите на јавното мислење

Почитувани, денеска сакам да кажам збор-два за една тема на која треба да размислувате и секогаш да ја имате на ум кога планирате да подготвувате било каква кампања, дали маркетинг за вашата компанија или производ, ПР за вашиот клиент или политичка за вашиот кандидат. Во овој текст, сакам да афирмирам неколку ... Read More »

Хакирајте си го сопствениот Twitter профил (упатство за компании)

Во денешниот брз свет, брендовите ги користат сите можни методи за да привлечат внимание. Сакаат да се оттргнат од “досадното секојдневие”, да создадат buzz меѓу луѓето што ги сакаат и оние што никогаш не слушнале за нив, но ете сега ќе слушнат. Едно од најновите оружја на маркетерите е помалку ... Read More »

Кои навики на ПР-луѓето им сметаат на новинарите?

pr, пр, пр професионалци, односи со јавност

На HubSpot блогот начекав една одлична статија која ги презентира резултатите од истражувањето кое тие неодамна го направиле а се однесува на навиките на ПР агенциите и ПР професионалците ->  кои на новинарите прилично им сметаат. Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365