Home » ПР (page 4)

ПР

7 фрази кои никогаш не треба да ги користите во ПР текстовите

Претераното креирање на возбуда околу нешто, баналност или потполно бесмислени зборови и реченици, нема да ви помогнат да ја испоните целта. Кога ПР-от добро се работи, може да биде величенствен во својата способност да го промовира вашиот бренд. Но, со оглед на тоа што ова е голема, напорна и постојана ... Read More »

3 чекори кои ПР професионалците мора да ги преземат во случај на ПР криза

ПР  кризата може да се прошири онлајн пред милионска публика за време од само неколку минути. Начинот на кој една организација реагира е најважен. Проблемот мора да се санира веднаш или пак штетата која ќе настане ќе добие широки размери. Еве неколку совети со кои можете да избегнете катастрофа: 1.Извинете ... Read More »

Што PR професионалците би сакале да им кажат на новинарите?

Многумина од вработените во полето на јавните односи велат дека го обожаваатт она што го прават. Постојат многу причини поради кои оваа професија е одличен избор за се повеќе луѓе меѓу кои се наоѓа и можноста за подобрување на имиџот на брендовите, постојаната дружба со водечките луѓе во бизнисот, локалните ... Read More »

6 најчести грешки кои треба да ги избегнете доколку сами сакате да работите PR

Кога станува збор за PR,  експертите често знаат да посочат дека денес секој би можел да работи на својот PR. Но секако не би можеле секогаш сами без никаква помош да ја извршувате оваа многу важна функција. Ете, можеби се случило сами да средувате по домот, да испробувате да бидете ... Read More »

5 клучни PR трендови за 2017

Првите денови од новата година се идеално време за да фрлиме поглед на некои од најважните ПР трендови кои не очекуваат во претстојниот период. Ставовите подолу се на Mike C. Gray, дел од агенцијата Commonwealth Partnerships а првично се објавени на порталот PRNewsOnline. Постојат бројни лекции на кои 2016 не научи, но едно е непобитно: PR индустријата се ... Read More »

Лекции научени од најголемите PR кризи во 2016 година

Како што напишал Шекспир во ‘’Бурата’’, чин 2, сцена 1, “Она што е минато е водилка.” Во  Washington, оваа изрека е гравирана на статуата со назив Иднина која се наоѓа пред Националниот Архив. ‘’Тие кои не се сеќаваат на минатото се осудени да го повторуваат’’, напишал филозофот, романсиер и поет ... Read More »

Неколку аспекти на репутацискиот менаџмент кои треба да се размислат повторно

“Репутациски менаџмент” некогаш означуваше само PR термин. За ваквиот тип на менаџмент учевме на факултет и го користевме на нашите веб сајтови како област за пракса. Во последните неколку години, репутацискиот менаџмент превземен е од страна на оптимизацијата на пребарувачите. Денес, кога се споменува стратегија многумина стратегијата ја изедначуваат со менаџментот ... Read More »

6 причини зошто B2B компаниите треба посебно да инвестираат во PR

Business-to-business  компаниите во денешно време се соочуваат со зголемени борби во продажбата, би се рекло непознати за B2C светот. B2B компаниите не само што ги продаваат своите производи и услуги, тие продаваат репутации, врски, предлози и дополнителни производи…..па потребата да инвестираат во ПР е повеќе од очигледна за повеќето…за оние ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365