Home » ПР (page 5)

ПР

6 причини зошто B2B компаниите треба посебно да инвестираат во PR

Business-to-business  компаниите во денешно време се соочуваат со зголемени борби во продажбата, би се рекло непознати за B2C светот. B2B компаниите не само што ги продаваат своите производи и услуги, тие продаваат репутации, врски, предлози и дополнителни производи…..па потребата да инвестираат во ПР е повеќе од очигледна за повеќето…за оние ... Read More »

2 чекори за поедноставување на ПР метриката за интернет активностите

Добрите односи со јавноста често се борат да ја покажат својата вредност кон надворешните менаџери и клиенти. Многу директори на компании за жал сеуште не ги разбираат целосно односите со јавноста и ПР-от, и многумина од нив сеуште ги гледаат како нешто кое нема суштинско значење за нивниот бизнис. Но тоа ... Read More »

10 заблуди за ПР индустријата

Ivy Lee, основачот на модерните односи со јавноста,ја  објави неговата ”Декларација за принципите за целта и вредностите на PR” во 1906 година.  И покрај повеќе од еден век на активности, од ПР професионалците, често се бара да дефинираат што се подразбира поточно под ПР. Ние може да дадеме објаснување дека ... Read More »

Represent communications отвори канцеларија во Бања Лука

Водечката ПР агенција во Србија и Црна Гора, Represent Communications, го прошири своето работење и во Босна и Херцеговина, со отварање на канцеларија во Бања Лука. Сите услуги од своето портфолио, агенцијата ќе ги овозможува на идентичен начин на сите пазари на кои е сега присутна. „Се` почестите барања на ... Read More »

Седум совети за градење на успешна врска со вашите ПР партнери

Штотуку ги дефиниравте вашите трошоци за ангажирање на ПР компанија или ПР консултант во вашата компанија. Креиравте план  и потрошивте доста часови во состаноци со повеќе агенции обидувајќи се да ги проверите референците и да ги дефинирате разликите во нивните понуди. Избравте компанија и понуда за која сте вистински возбудени. Договорот го ... Read More »

7 навики на етаблираните ПР професионалци

Што е потребно за да се биде “голем” ПР професионалец ? Размислете за изреката на Аристотел: “Ние сме она што постојано го правиме. Да се достигне совршенството, не е само чин туку навика. “ Работата и повторувањето се од суштинско значење за успех во работата со односите со јавноста. Ова се ... Read More »

Најавено новото издание на PRilika, регионалната конференција за односи со јавност во Белград

Во декември оваа година во Белград повторно ќе се оддржи PRilika на кој ќе се соберат професионалци од областа на комуникациите од целиот регион и со реномирани предавачи ќе дискутираат на темите кои новите трендови и правци во комуникациите ги носи новото време. Конференцијата под истоимената овогодишна тема ’New Age, ... Read More »

7 начини на кои PR професионалците можат да ги изменаџираат очекувањата на клиентите

”Менаџирањето на очекувањата на клиентите знае да претставува и ‘’клетва’’ но и ‘’благослов’’ во исто време за  PR агенциите. Клиентите типично не го знаат она што ние го знаеме, па затоа објаснувањето како функционира PR процесот знае да биде и нејасна битка, но има и своја позитивна страна затоа што ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365