Home » Тендери за рекламни услуги

Тендери за рекламни услуги

ЕУ Инфо Центарот во Скопје организира он-лајн натпревар за ново име и лого

ЕУ Инфо Центарот во Скопје организира он-лајн натпревар за ново име и лого. На натпреварот може да учествуваат сите креативци кои ќе се пријават преку формата на следниов линк: www.eucontest.mk Краен рок за поднесување на пријавите е недела, 15 април 2018 година до полноќ. Новото име/логото треба да одразува слика ... Read More »

Golden Drum и Љубљана ги покануваат младите креативци да земат учество во Young Drummers натпреварувањето

Golden Drum фестивалот и градот Љубљана ги канат сите млади креативци до 30 години да земат учество во Young Drummers натпреварувањето и преку постер најдобро да го отсликаат овогодишното фестивалско мото: Љубљана-градот каде се доживува културата и уметноста. Пристигнатите решенија ќе бидат оценувани од петчлено жири, предводено од Tereza Svěráková, ... Read More »

Првата македонска платформа за дизајн на продукти објави 4 конкурси

Првата македонска платформа за дизајн на продукти, House of Thousand Designers (HOIOOOD), ги објави првите четири конкурси за дизајн на парчиња мебел: за дизајн на стол, ламба, работна станица и софа. Секој од овие четири конкурси, кои ќе бидат активни до 25 јуни 2017 година, е подржан од различна локална ... Read More »

Повик за доставување предлози – натпревар за дизајнирање лого за Фондот за Западен Балкан

Повик за доставување предлози – Натпревар за дизајнирање лого за Фондот за Западен Балкан – поддржување заеднички проекти Фондот за Западен Балкан (ФЗБ) е ново регионално тело кое е во процес на утврдување на своите процедури, структури и документација, вклучувајќи го и визуелниот идентитет. ЛОГОТО на организацијата во овој поглед ... Read More »

Golden Drum објавува конкурс за најдобар и најкреативен постер

Фестивалот Golden Drum и градот Љубљана покануваат млади креативци на возраст до 30 години да учествуваат во изборот на најдобар  и најкреативен постер. Овогодинешната тема на натпреварот е: Љубљана е зелена за тебе! Биди активен, биди фит! Се повикуваат младите креативци да создадат постер кој ќе ја претставува Љубљана како ... Read More »

ЈАВЕН ПОВИК до дизајнери, дизајн студија и маркетинг агенции

ЈАВЕН ПОВИК Македонската асоцијација на преработувачи и Програмата за зголемување на пазарната вработливост (Increasing Market Employability – IME) ПОВИКУВААТ дизајнери, дизајн студија и маркетинг агенции да конкурираат на јавениот повик за поврзување со компании од прехранбено-преработувачката индустрија. Јавниот повик се однесува на воспоставување на деловна соработка  помеѓу претставниците на креативните ... Read More »

АЕКОМ објавува тендер за раководење со медиумска кампања, организирање со настани и промотивни материјали

Програмата за македонска иницијатива за подршка (МСИ) е заинтересиран за партнерство со македонски фирми за (1) давање на услуги во врска со проектни настани, (2) печатење на промотивни материјали и (3) давање на услуги во врска со медиумска кампања за поголем број на настани на отворено на територијата на цела ... Read More »

Mладите дизајнери пред нов предизвик: 9. МСКП конкурс „Криза на идентитет

Плакарт – Здружението на графички дизајнери го објави новиот 9ти Меѓународен студентски конкурс за плакат. Оваа година Советот на МСКП и Скопје постер фестивалот одлучи да стави акцент на темата на идентитетот како актуелно и горливо прашање со кое е засегнат светот. Студентите на сите образовни нивоа (колеџи, високи школи, ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365