Home » Во фокусот (page 10)

Во фокусот

Со вредност од 75 милијарди долари, кинеската компанија Bytedance е највреден интернет стартап на светот

Bytedance, кинеска компанија која ја поседува апликацијата за кретки видеа Douyin (TikTok) и апликацијата за вести Jinri Toutiao, е проценета како највреден интернет стартап на светот. Оваа проценка следи по циклусот на финансирање кој привлече инвеститори како што се Softbank Group, KKR & Co, General Atlantic и Primavera Capital Group, ... Read More »

Атлантик Група: Силен раст на профитабилноста и очекуван раст на продажбата

Акцијата на Атлантик Група е водечка на примарниот пазар на Загребската берза Во првите девет месеци од 2018 година, Атлантик Група оствари вкупен приход од 518 милиони евра, органски раст на продажбата од 3,7 проценти во споредба на истиот период лани, додека благиот номинален пад на продажбата од 0,5 проценти ... Read More »

P&G додаде тактилни маркери во дизајнот на своите производи со цел да ги направи подостапни за слепите лица

Напорите на компанијата Procter & Gamble за поголема инклузивност преминаа и во дизајнот на производите, со додавање на мали тактилни маркери, преку кои потрошувачите со нарушен вид ќе можат да ги распознаваат шампоните и регенераторите за коса од брендот Herbal Essences’. Почнувајќи од јануари 2019 година, шишињата од шапмонот Herbal ... Read More »

I&F McCann Група ги собра бизнис лидерите на европските и американските McCann агенции

По успехот на фестивалот Golden Drum, I&F McCann Група беше домаќин на водечките имиња од светот на маркетингот кои работат во рамките на европските и американските McCann агенции, уште еднаш потврдувајќи ја лидерската позиција на McCann агенциите во Југоисточна Европа. На дводневната конференција, која се одржа за прв пат во ... Read More »

Емили Ратајковски и Нејмар се борат против зомбиња во новата реклама на брендот за фармерки Replay

Италијанскиот бренд за фармерки Replay неодамна во продажба ја пушти својата нова серија на еластични фармерки Hyperflex+, што беше проследено и со соодветна рекламна кампања чиј заштитни лица се позантиот модел Емили Ратајковски и фудбалската ѕвезда Нејмар. Централниот елемент на кампањата е рекламен спот, снимен во стил на музичко видео, ... Read More »

ЕУ сака да ги заштити европските избори од манипулација на социјалните мрежи

Комисијата ќе направи сè за изборите на Европскиот парламент бидат отпорни на вакви упади, вели Вера Журова, Европската комесарка за правда. Претстојните избори за Европскиот парламент, како резултат на сè почестите злоупотреби на социјалните мрежи, ќе бидат поразлични од претходните, осносно ЕУ со посебни мерки треба да ги заштити изборите ... Read More »

Vip лансира четбот базиран на вештачка интелигенција

“Славчо”е првиот четбот кој разбира и пишува македонски Телекомуникацискaта компанија Vip оди чекор напред со воведувањето нова алатка за унапредување на корисничкото искуство и со гордост го претставува “Славчо” – најновата технолошка иновација на македонскиот телекомуникациски пазар, виртуелен експерт кој е базиран на вештачка интелигенција, дизајниран да понуди помош на ... Read More »

Доделени Наградите за филантропија ОКО за 2017 година

На свеченоста која се одржа на 26 октомври 2018 во Хотел Континентал Скопје беа доделени Наградите за филантропија ОКО за 2017 година. Цел на Наградите за филантропија ОКО, кои ги организира Здружението ХОРУС е да се препознаат и јавно истакнат  компаниите, здруженијата и фондациите, граѓаните и медиумите кои несебично, долгорочно ... Read More »

Marketing365 Marketing365 Marketing365